Ce trebuie sa stii despre prostata si afectiunile acesteia

tratament-prostata

Odata cu inaintarea in varsta, apar si problemele de sanatate. Organismul nu se mai arata la fel de rezistent, sistemul imunitar nu mai este la fel de puternic, apar durerile de oase precum si alte afectiuni. In cazul barbatilor de peste 50 de ani, cele mai comune probleme sunt legate de prostata. Afectiunile prostatei reprezinta o problema intalnita adesea in randul barbatilor trecuti de prima tinerete, mai ales daca acestia nu efectueaza controalele regulate pe care medicii le recomanda.

Prostata este o glanda de mici dimensiuni, insa poate provoca probleme foarte mari barbatilor dupa o anumita varsta.

Simptomele care ti-ar putea arata ca ai probleme cu prostata

Majoritatea simptomelor care apar atunci cand ai probleme cu prostata au legatura cu urinarea. Mai exact, cele mai comune simptome sunt urinarea frecventa, urinarea intrerupta sau incompleta, urinari dese in timpul noptii sau, in cazuri exceptionale, depresie sau urinare cu sange.

Atunci cand apar aceste simptome, este obligatorie vizita unui medic specialist pentru diagnosticare. De asemenea, controalele regulate sunt strict necesare dupa varsta de 50 de ani, pentru ca prostata sa functioneze in regim normal dar si pentru a putea fi evitate complicatiile care pot aparea in urma ignorarii problemelor de prostata.

Cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti imbunatatesti functionarea prostatei

Exista multe masuri care pot fi luate pentru a imbunatati functionarea acestei glande.

In primul rand, regimul alimentar ar trebui sa fie cat mai sanatos. Fara zahar, sare, alimente procesate sau grasimi animale. In locul acestora poti opta pentru atat de mult recomandatele fructe si legumele.

Sportul este de asemenea un mod foarte bun de a evita problemele de prostata. Nu este insa recomandat mersul pe bicicleta. Iar asta deoarece saua bicicletei ar putea cauza, la randul sau, probleme de prostata.

Specialistii mai recomanda si o buna hidratare. Cu cat greutatea corpului este mai mare, cu atat este nevoie de mai multa apa. De asemenea, atunci cand temperaturile sunt ridicate sau se practica foarte mult sport, cantitatea de apa consumata zilnic ar trebui marita. Cu toate acestea, nu ar trebui consumate lichide inainte de somn.

Incearca vitaminele si suplimentele naturale care imbunatatesc functionarea prostatei. Un foarte bun exemplu in acest sens este ProstaGood, un supliment 100% natural care are rolul de a ajuta activitatea prostatei si a sistemului natural.

Functia reproductiva este, de asemenea, sustinuta si mentinuta la un nivel normal. In momentul actual, ProstaGood este unul dintre cele mai bune produse cu ajutorul caruia poti evita problemele de prostata.

Stresul este de asemenea un factor care poate influenta negativ functionarea prostatei. Drept urmare, ar trebui sa gestionezi cat mai bine momentele foarte stresante sau sa ai mereu un as in maneca cu ajutorul caruia sa obtii o stare generala de calm si relaxare. In acest sens, suplimentele alimentare pot fi de mare ajutor. Meditatia poate fi folosita si ea ca un remediu impotriva stresului.

Afectiunile de prostata reprezinta asadar o problema frecventa, dar atat timp cat este efectuata cel putin o vizita pe an la medicul specialist, aceste afectiuni pot fi tinute usor sub control.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *