Despre Viorica Dăncilă se scrie zilnic. Fie că este vorba de prestația de peste hotare sau de măsurile și declarațiile pe care le face în țară, cert este că actualul prim-ministru este mereu în atenția românilor.Nu toată lumea este familiarizată cu averea pe care aceasta o deține. Dacă în calitate de europarlamentar se știa că Dăncilă încasează mult peste ceea ce îi putea oferi statul român, în clipa în care a ales să conducă Guvernul lucrurile s-au schimbat.

Potrivit informațiilor oferite în declarația de avere, Viorica Dăncilă are conturi în bancă, terenuri, locuințe și bijuterii. Din 29 ianuarie 2018 – ziua în care a devenit premierul României – Viorica Dăncilă a strâns 50.000 de lei, într-un depozit bancar deschis la Raiffeisen. Ea are conturi și depozite în bănci, în lei, euro și dolari, care cumulează aproape 70.000 de euro dar, și 17.000 de dolari. Salariul prim-ministrului României este de 15.950 lei brut, pe lună. Dăncilă beneficiază și de două terenuri intravilane: unul la Predeal și altul în comuna gorjeană Giurgița, obținute prin cumpărare și moștenire de la părinți. Tot în județul Gorj, ea deține și un teren agricol de 2 hectare.

Viorica Dăncilă are două apartamente în Videle și Ploiești, primul cumpărat în 1999, iar al doilea, moștenit în 2016; o casă de locuit în Giurgița, tot moștenire, și o casă de vacanță la Predeal. Șefa Guvernului mai are un autoturism Volkswagen Passat din 2014 și bijuterii în valoare de5.000 de euro. În calitate de europarlamentar, Viorica Dăncilă a câștigat 79.932 de euro.