De ce ar trebui sa folosesti un detergent ecologic pentru rufe?

detergent-eco

Cu toate informatiile si optiunile disponibile pe piata in ziua de astazi, alegerea unui detergent pentru rufe poate fi dificila. Cu toate acestea, daca optezi pentru un detergent bio pentru rufe alegerea va fi mult mai usoara. Detergentii organici au o formula care se bazeaza pe plante si sunt la fel de eficienti ca cei conventionali, dar au in plus o serie de avantaje.

De ce sunt detergentii ecologici o alegere mai buna?

Detergentii bio pentru rufe cum sunt cei de aici https://www.bazarbio.ro/detergenti-bio-pentru-rufe iti aduc foarte multe beneficii. Acestia curata delicat hainele, nu lasa in urma reziduuri toxice, nu afecteaza pielea bebelusilor si a persoanelor sensibile si, pe langa toate acestea, sunt prietenosi cu mediul inconjurator.

Detergentii conventionali pot contine ingrediente care sunt nocive pentru piele, haine sau ecosistemul acvatic in care ajunge apa murdara dupa spalarea hainelor. Fosfatii din detergentii de rufe conventionali pot provoca inflorirea algelor care afecteaza negativ ecosistemele si viata marina. Pentru a cumpara detergenti mai ecologici, cauta etichete care sa indice ca un produs este usor biodegradabil, nu contine fosfati si este fabricat din ingrediente vegetale (in loc de petrol), ceea ce inseamna ca este mai sanatos pentru planeta, de la productie pana la ciclul de clatire. Acesti detergenti sunt mai blanzi cu pielea sensibila. O alta optiune sunt nucile de sapun, care sunt hipoalergenice si biodegradabile,  fiind o alternativa eficienta si economica a detergentilor obisnuiti pentru rufe.

Beneficiile utilizarii detergentilor ecologici pentru rufe

Ingrediente certificate. Detergentii conventionali contin aditivi sintetici sau substante chimice toxice. Certificarea pe care o au detergentii organici si cei ecologici asigura ca majoritatea ingredientelor au fost cultivate in fermele organice certificate, fara ingrasaminte sintetice sau inginerie genetica.

Fara clor, amoniac sau alte produse petrochimice. S-a descoperit ca agentii de albire chimica, precum clorul, cresc riscul de a dezvolta alergii sau astm, in special la copii. Amoniacul este o substanta coroziva care irita ochii, nasul, gatul si sistemul respirator. Din fericire, detergentii ecologici nu contin niciuna dintre aceste substante chimice.

Fara coloranti sau parfumuri sintetice. In special la persoanele cu o piele sensibila, colorantii si aromele sintetice pot provoca reactii alergice, eczeme si alte afectiuni ale pielii. Detergentii ecologici sunt mai siguri, deoarece contin uleiuri esentiale si parfumuri naturale care nu afecteaza pielea.

Mai siguri pentru fosele septice. Fosele septice si sistemele de filtrare se bazeaza pe bacteriile organice pentru a descompune deseurile, iar detergentii conventionali contin substante chimice toxice care pot inhiba eficacitatea bacteriilor.

Mai economici. Detergentii bio au o formula foarte concentrata. Acest lucru inseamna ca poti folosi o cantitate mica de produs la fiecare spalare in timp ce beneficiezi de rezultate uimitoare. In plus, acestia functioneaza eficient chiar si la temperaturi scazute, ceea ce inseamna ca vei reduce consumul de energie.

Prietenosi cu mediul inconjurator. Detergentii ecologici contin ingrediente din plante si parfumuri care provin din uleiuri esentiale. Avand in vedere ca cei mai multi dintre detergenti au o formula conceputa din plante, microorganismele pot descompune rapid ingredientele in procent de 100%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *