Dezastru total în Turcia! Economia se prăbușește. Sunt așteptate manifestații de stradă | NEWS 2.0

Este vorba despre Turcia, care a intrat în recensiune pentru prima dată în ultimii 10 ani, conform datelor de la Biroul turc de statistică.

Produsul intern brut a scăzut cu 3%, iar inflaţia rămâne aproape de 20 la sută. La rândul ei, lira turcească s-a devalorizat cu 30 de procente în 2018, dar acum s-a stabilizat.

Toate aceste evenimente au loc în condițiile în care președintele țării, Recep Erdogan și partidul său sunt ținta criticilor privind starea economiei.

Șeful administrației de la Ankara, supranumit „Sultanul”, care se află la putere de 16 ani, ca premier şi ca preşedinte, susţine că economia este slăbită de atacuri speculative.

„Teroriştii pieţelor”, aceasta este eticheta pusă de preşedintele turc în primul rând pentru producătorii şi comercianţii de alimente. Acestea sunt cu o treime mai scumpe decât cu un an în urmă, iar guvernul a înfiinţat pieţe speciale, unde mâncarea se vinde la jumătate de preţ. Opoziţia consideră mişcarea drept mită electorală, conform Digi24.ro.

Lira turcească s-a prăbușit în mai multe rânduri, cel mai recent în 2018, motiv pentru care oamenii au ieșit în stradă. Președintele țării, Erdogan, are o politică naționalistă, care alungă capitalul străin și care ar putea duce Turcia către o criză de genul celei din Venezuela.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *