Despre Florin Coldea s-a scris enorm. S-a spus că a fost în spatele multor acțiuni prin care ar fi încercat eliminarea persoanelor pe care le considera incomode. În plus, el a fost bănuit că ar fi fost la originea multor scandaluri prin care s-a urmărit discreditarea unor oameni de afaceri sau politicieni. Acum, a venit și conformarea că fostul șef operativ al SRI nu ar fi fost străin de nimic din ceea ce s-a întâmplat întrecut. Mai mult chiar, Florian Coldea ar fi recunoscut inclusiv abuzurile comise de judecători. Dezvăluirea îi aparține omului de afaceri Ovidiu Tender. Acesta, a povestit, cu lux de amănunte, discutia pe care a avut-o cu generalul Coldea.

Oviu Tender a susținut, într-un interviu acordat jurnalistei Anca Alexandrescu de la Realitatea Plus, ca s-ar fi întâlnit întamplător cu Florian Coldea în februarie 2020. Acolo el a avut și o discuție uluitoare. S-a petrecut la un eveniment organizat în Portul Constanța. Florian Coldea i-ar fi spus lui Ovidiu Tender că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat în dosarul “Rafo”. Este vorba de dosarul în care omul de afaceri a fost condamnat. Fostul șef al SRI i-ar fi recunoscut lui Tender că a fost condamnat nevinovat și că judecătorii au comis un abuz.

Discuția Tender-Coldea

Întrebat în cadrul interviului ce a vorbit cu Florin Coldea, celebrul om de afaceri a dată un răspuns uluitor. “Că îi pare rău cum a fost…”, a spus Tender. El a continuat, susținând că generalul ar fi admis că “nenorociții ăștia de judecători au comis abuzuri”.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv la 12 ani si 7 luni de închisoare cu executare, în dosarul RAFO-CAROM. El a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de crimă organizată, spălare de bani şi spălare de bani în formă continuată.