Dimensiunile unui meteor care a explodat deasupra oraşului Pittsburgh pe 1 ianuarie, calculate de NASA – Spatiul

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un meteor care a provocat un boom sonic ce a zguduit locuinţele dintr-o periferie a oraşului american Pittsburgh pe 1 ianuarie a explodat în atmosferă şi a eliberat o cantitate de energie echivalentă cu cea furnizată de 30 de tone de TNT, au anunţat oficialii din Statele Unite, citaţi de apnews.com.

Meteor Watch, o reţea de socializare administrată de NASA, a anunţat duminică seară că o „ipoteză rezonabilă” a vitezei meteorului de aproximativ 45.000 mph (72.420 km/h) ar permite o estimare a dimensiunii sale la aproximativ un yard (0,91 metri) în diametru şi o masă de aproape jumătate de tonă (454 de kilograme).

Dacă cerul nu ar fi fost înnorat, potrivit NASA, meteorul ar fi putut fi văzut cu uşurinţă pe bolta cerească în timpul zilei – fiind de circa 100 de ori mai strălucitor decât Luna plină.

O staţie de infrasunete din apropiere a înregistrat valul sonic provocat de explozia meteorului, ce a dus la dezmembrarea acestuia în atmosferă, permiţând specialiştilor de la NASA să facă aceste estimări, citează Agerpres.

spot_imgspot_img