Din ce este compus un sistem de automatizare porti?

0

Cu siguranta ai vazut cum functioneaza o poarta automata. Deschiderea simpla a portii, cu o singura apasare pe buton, este din ce in ce mai prezenta, atat la case, cat si la diverse institutii. Avantajele pe care le ofera o poarta automatizata sunt numeroase iar costurile unui kit de automatizare porti sunt din ce in ce mai mici.

Din ce este compus, insa, un astfel de kit?

  1. Motorul. Incepem cu motorul, care este practic inima intregului sistem. Acesta este cel care pune in miscare portile, fie ca vorbim de porti batante, culisante sau de garaj. Motorul poate fi alimentat fie cu energie electrica, fie cu energie solara. Alegerea depinde de preferintele si necesitatile tale.
  2. Sistem de control. Orice sistem de automatizare vine cu un panou de control, ce functioneaza ca un creier al operatiunii. Panoul contine circuitul electronic care coordoneaza toate actiunile, de la deschiderea si pana la inchiderea portii. Unele sisteme includ chiar functii avansate, precum controlul accesului pe baza de coduri sau cartele magnetice.
  3. Senzori de miscare si securitate. Nu putem vorbi de automatizare fara a mentiona senzorii de miscare. Acestia detecteaza prezenta obiectelor sau persoanelor in apropiere, impiedicand inchiderea portii daca detecteaza vreun obstacol. Este o functie cruciala pentru siguranta ta si a celor din jur.
  4. Telecomanda sau aplicatia mobila. Confortul este unul dintre avantajele majore ale automatizarii portilor. Telecomenzile permit operarea sistemului de la distanta, iar unele modele sunt compatibile si cu aplicatii mobile. Asadar, poti controla portile direct de pe smartphone, fara sa mai fie nevoie sa cobori din masina. De multe ori le poti controla de la foarte mare distanta, prin intermediul wifi.
  5. Alimentare si backup. O alta componenta importanta este sursa de alimentare. Majoritatea sistemelor functioneaza pe baza de energie electrica, dar exista si optiuni ce pot fi alimentate solar. Pe langa sursa de baza, un sistem de backup cu baterii este esential pentru a asigura functionalitatea in cazul unei pene de curent.
  6. Accesorii suplimentare. In functie de cat de sofisticat iti doresti sa fie sistemul tau, poti opta si pentru accesorii suplimentare. Printre acestea se numara camerele de supraveghere, interfoanele si sistemele de iluminat care se activeaza la deschiderea portii

Sistemele de automatizare a portilor sunt complexe si implica mai multe componente care lucreaza impreuna pentru a iti oferi confort, siguranta si eficienta. Daca vrei un astfel de sistem, poti alege o varianta mai simpla sau una mai complexa.Indiferent de cerintele tale insa, exista cu siguranta un sistem care sa se potriveasca nevoilor si bugetului tau. Daca vrei sa vezi cateva kituri interesante de automatizare a portilor, poti intra pe www.eporti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *