Din ce in ce mai multi bucuresteni aleg sa se mute la casa, langa oras

Daca pana in anii ’89 tendinta clara a fost aceea de mutare de la casa la bloc, astazi lucrurile sunt cu totul si cu totul diferite.
Pe baza unor orase din ce in ce mai aglomerate, care genereaza doze mari de poluare, stres si preturi crescute la alimente, chirii si locuinte, foarte multi oameni au luat decizia de a se muta la casa, la 10-15 minute de mers cu masina de oras. Aceasta tendinta se vede cel mai puternic in Bucuresti.
Foarte multi dezvoltatori au construit ansambluri rezidentiale langa Bucuresti, iar bucurestenii le cumpara cu incantare.
Unde sunt construite cele mai multe case?
Localitatile din imediata apropiere a Bucurestiului sunt cele mai vizate atat de dezvoltatori, cat si de cumparatori. Majoritatea celor care cauta sa se mute la casa isi doresc un cartier de case Bucuresti Ilfov, care sa beneficieze de toate utilitatile si sa fie in proximitatea celor mai importante servicii: gradinite, magazine, spitale, etc.
Exista foarte multe localitati, cum ar fi Berceni, Magurele sau Dragomiresti, care s-au dezvoltat extrem de mult in ultimii 10 ani si au reusit sa isi dubleze populatia.
Cine sunt cei care aleg sa se mute la casa?
Conform celor de la Unavia.ro, cei care aleg linistea casei de langa Bucuresti in detrimentul galagiei din centrul orasului sunt cei cu varste cuprinse intre 35 si 50 de ani. De regula, sunt familii active, cu copii si cu ocupatii ce le ofera flexibilitate.
In general, cei care se muta la casa sunt cei care au optiunea de a lucra de acasa sau au flexibilitate maxima in program.
Tendinta orasenilor de a se muta in zone rurale este imprumutata din strainatate
Tendinta orasenilor de a se muta in zone rurale este una noua doar in Romania. In Vest, aceasta tendinta este una foarte bine conturata, iar cartierele din suburbii ajung sa fie mult mai apreciate decat cartierele de blocuri din centrele oraselor.
Tocmai de aceea, predictiile expertilor in imobiliare sunt clare: din ce in ce mai multi oameni se vor muta langa orase.
Mutarea la casa nu inseamna doar mai mult confort
O casa inseamna mai mult spatiu, mai multa verdeata si mai mult aer curat, automat mai mult confort. Cei care decid sa se mute in jurul Bucurestiului trebuie sa aiba in vedere destul de multe aspecte, daca isi doresc o viata cat se poate de confortabila:
- sa se asigure ca se muta intr-un loc cu toate utilitatile, precum apa curenta, canalizare, transport in comun, gaze, internet, etc;
- sa verifice cu atentie structura casei;
- sa se asigure ca au la dispozitie spitale, gradinite, scoli, magazine, piete.
Aceste cerinte nu sunt prezente peste tot, insa exista si ansambluri rezidentiale precum Unavia care le ofera pe toate si pot oferi o doza maxima de confort. Din fericire, costul caselor este unul inca destul de mic, comparabil cu costul apartamentelor din Bucuresti sau chiar mai atractiv.