DNA a reținut duminică două persoane sub acuzaţia că luau mai multe mii de euro pentru intervenţii la judecători

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Procurorii DNA au reţinut, duminică, doi inculpaţi pentru trafic şi cumpărare de influenţă, după ce unul dintre ei a fost prins în timp ce primea 26.000 de euro de la o persoană, susţinând că pot interveni la judecători de la Curtea de Apel Bucureşti pentru a obţine o pedeapsă cu suspendare într-un dosar de tentativă de omor.

DNAFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 9 – 28 februarie, unul dintre inculpaţi, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, sume de bani cuprinse între 7.000 – 30.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor judecători din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi că-i va determina pe aceştia să dispună faţă de martor o pedeapsă neprivativă de libertate (condamnare cu suspendare).

După mai multe „negocieri”, s-ar fi stabilit ca martorul să-i dea inculpatului sumele de 7.000 euro pentru sine şi 20.000 euro pentru alţii, din care acesta ar fi şi primit 1.000 euro de la o rudă a martorului, restul banilor urmând a fi remişi la o dată ulterioară.

Inculpatul ar fi primit sâmbătă, de la aceeaşi rudă a martorului, suma totală de 26.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Anterior, în cauză a mai fost reţinut o persoană, avocat în cadrul Baroului Ialomiţa, care, în data de 11 februarie 2023, ar fi fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupţie când ar fi primit de la aceeaşi rudă a martorului suma totală de 17.000 euro (7.000 euro pentru sine şi 10.000 euro pentru alţii). De această dată, banii respectivi ar fi fost remişi avocatului pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi că-i va determina pe aceştia să dispună cercetarea martorului în stare de libertate. Referitor la această persoană, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bucureşti au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de procurorii anticorupţie.

Cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi, duminică, Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(Agerpres)

spot_imgspot_img