Doi angajați de la Cadastru, din Primăria Drobeta Turnu Severin, au Covid-19. Șeful lor, care a fost arestat recent, va fi și el testat. La fel și anchetatorii și poliţiştii – Coronavirus

Doi angajaţi ai Direcţiei de Cadastru din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin au fost diagnosticaţi cu Covid-19, astfel că instituția va fi închisă timp de 15 zile, informează Mediafax. Șeful Direcției a fost ridicat de DNA, săptămâna trecută, acuzat că a luat mită, și va fi testat atât el, cât și anchetatorii și poliţiştii de la Arest.

Timp de 15 zile, Direcţia de Cadastru din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin este închisă pentru că doi angajaţi au Covid-19. Și ceilalți angajaţi de la Cadastru au intrat în izolare.

Mai mult, la finalul săptămânii trecute, şeful Direcţiei Cadastru a fost ridicat de poliţiştii anticorupţie şi de procurorii DNA, pentru că a fost prins când lua mită 30.000 euro.

Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu Severin, a declarat că anchetatorii au făcut percheziţii în biroul unde lucrau cei doi angajaţi, care, ulterior, au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-COV-2.

„Noi am trimis, ieri (marți – n.r.), documente către Direcția Națională Anticorupție Craiova şi către DGA, în care i-am înştiinţat că au fost depistate persoane cu COVID în cadrul acestei Direcţii supravegheate şi controlate în această săptămână“, a declarat Screciu.

Acum, funcţionarul acuzat că a luat mită este izolat în arestul IPJ Dolj şi va fi testat pentru Covid-19. În funcţie de rezultatul testului, şi anchetatorii şi poliţiştii de la Arest, care au intrat în contact cu el, vor fi testaţi.

„Persoana în cauză a fost izolată din ordinul medicului unităţii, iar epidemiologi din cadrul DSP Dolj au mers la unitatea respectivă pentru a preleva probe”, a declarat Anca Ochianu, purtător de cuvânt Prefectura Dolj.

„Ancheta epidemiologică a stabilit, până în acest moment, doar trei contacţi din cadrul Primăriei, care în acest moment sunt izolaţi la domiciliu”, a spus, la rândul ei, Codruţa Vochescu, purtător de cuvânt DSP Mehedinţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *