Doi ani de închisoare și interdicție pe viață în Franța pentru un șofer de tir român

Foto cu caracter ilustrativ

Miercuri, 15 mai, ofițerii centrului vamal din portul Ouistreham au decis să controleze vagonul unui șofer de TIR român, după ce au observat că acesta era extrem de agitat. În vagon, cutiile mari de carton cu inscripția „fragil” adăposteau de fapt nouă imigranți cu naționalități diferite.

Șoferul a fost reținut iar camionul sechestrat. În mai puțin de 48 de ore românul a fost adus în fața completului de judecată unde a mărturisit că știa de existența celor 9 persoane, ba mai mult, și-ar fi anunțat angajatorul care l-ar fi obligat să ducă camionul în Anglia, amenințându-i familia.

Procurorul a fost de părere că transportul a fost organizat iar presa franceză relatează că imigranții ar fi plătit șoferului sume cuprinse între 3000 și 10.000 E de persoană pentru a fi transportați în vagonul șoferului român. Când au fost depistați, fiecare avea o sticla cu apă și o pungă pentru nevoile fiziologice, iar cutiile în care erau ascunși erau găurite pentru a putea respira.

Șoferul a fost judecat la Caen ieri și condamnat la 2 ani de închisoare. În plus, a primit interdicție pe viață pe teritoriul Franței.

Sursa: ouest-france.fr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *