Doliu imens în sportul din România! A murit un mare om al fotbalului românesc – Capital

Doliu mare în România. Renumitul Grigore Olteanu a murit, după o luptă lungă cu o boală necruțătoare. Anunțul a fost făcut de Codrin Culea, nepotul său.

„A ales să urmeze Facultatea de Educație Fizică și Sport din Bacău. După terminarea facultății, a fost repartizat ca profesor de sport la liceul Economic din Bacău, dar nu avea să rămână mult. O lună mai târziu, când a venit Ceaușescu la putere, s-a dat o lege nouă în țară, nu aveau voie să fie la conducere cei fără facultate.

Astfel, s-a eliberat postul de vicepreședinte la clubul de fotbal Dinamo Bacău, post pe care bunicul l-a câștigat. Mai târziu, a câștigat prin concurs și postul de lector la Universitatea din Bacău. Aici a început sa predea atletismul.

Performanțele lui Grigore Olteanu

După rezultatele excepționale înregistrate la Dinamo Bacău – a doua echipa românească ce a ajuns în sferturi într-o cupă europeană, a venit rândul să ocupe postul de președinte la Știința Bacău.

[..] A început prin a crește un lot nou, tânăr și puternic de sportivi, a umblat prin toata țara în căutarea celor mai buni atleți pentru a-i aduce la Bacău. Doina Melinte a fost adusă și mentorată de către el la Bacău. Au fost prieteni foarte apropiați, chiar și după pensionare, o doamnă deosebită, cu caracter de campioană.

Cu un buget extrem de mic față de cel al rivalelor din țară, a avut niște rezultate excepționale cu echipele de club, cele mai notabile performanțe fiind cele de la handbal feminin. Cu un buget de doar 5.000 de lei, bunicul a preluat o echipă din divizia B și a transformat-o într-o echipă care să domine handbalul feminin.

Palmaresul strâns de pe vremea când bunicului, Grigore Olteanu, când a fost președintele clubului Știința Bacău:

Liga Națională, câștigătoare: 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1992;

Cupa României, câștigătoare: 1980, 1982, 1983, 1986, 1989

Finalistă: 1985, 1987, 1988, 1990

Liga Campionilor EHF, finalistă: 1986;

Cupa Cupelor EHF, câștigătoare: 1989 – cea mai mare bucurie a bunicului, că a reușit împreună cu echipa să aducă trofeul european la Bacău”, a scris acesta.

„Domnul Grigore Olteanu a însemnat foarte mult pentru Bacău, mai ales pentru handbal. Era unicat…”, a spus și Lidia Butnărașu, fostă handbalistă la Știința Bacău

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *