Doliu în Vietnam: Operațiunea de salvare a băiețelului de 10 ani care a căzut într-un pilon gol din beton a eșuat

Băiețelul în vârstă de 10 ani din Vietnam care a căzut în interiorul unui pilon gol din beton în noaptea de Anul Nou s-a stins din viață, a anunțat miercuri presa de stat din această țară, citată de Reuters.

Echipele de salvare nu au reusit sa il scoata pe baietel din stalpFoto: Handout / AFP / Profimedia

Echipele de salvare au petrecut aproape 100 de ore încercând să îl elibereze pe Ly Hao Nam din pilon de susținere cu o lungime de 35 de metri și un diametru de doar 25 de centimetri, însă în cele din urmă eforturile lor nu au avut succes.

„Autoritățile au stabilit că victima a murit și încearcă acum să recupereze trupul său pentru înmormântare”, a declarat Doan Tan Buu, șeful adjunct al provinciei din sudul Vietnamului în care a avut loc tragedia.

Salvatorii au încercat să foreze şi să înmoaie terenul din jur în încercarea de a trage stâlpul în sus şi de a scoate copilul afară, premierul vietnamez Pham Minh Chinh cerându-le luni autorităţilor federale să se alăture eforturilor echipelor locale pentru salvarea băiatului.

El a fost auzit plângând la scurt timp după ce a căzut în stâlp sâmbătă la un șantier de construcții din delta Mekong, crezându-se că acesta căuta fier vechi alături de prieteni ai săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *