Doliu uriaş în lumea muzicii! Bob Sands, un maestru al jazzului, a murit la doar 55 de ani – Capital

Doliu uriaş în lumea muzicii! Celebrul Bob Sands a încetat din viaţă la 55 de ani, după o grea suferinţă.

Instrumentist, compozitor şi profesor de jazz, Bob Sands locuia de ani buni la Madrid

Compozitor, saxofonist, clarinetist şi profesor american de jazz, Bob Sands locuia de mai mulţi ani în Spania, la Madrid. Vestea tragică privind moartea sa a fost confirmată de trupa Bob Sands Big Band, pe contul oficial de Facebook, scrie agenţia EFE.

„Ieri ne-a părăsit dragul nostru Bob Sands. După o perioadă lungă de boală şi durerea pe care o simţim trebuie să ne amintim cu toţii de fiecare dintre momentele bune pe care le-am trăit împreună, de experienţele trăite alături de el. Odihneşte-te în pace bune prieten”, au scris colegii săi în mesajul emoţionant.

Născut în Statele Unite, la New York, Bob Sands a absolvit şcoala de muzică la clasa de saxofon şi s-a specializat în jazz la Manhattan School of Music.

I-a avut acolo profesori pe Ramon Ricker sau Bob Mintzer. El însuşi avea să devină profesor şi să predea lecţii de armonie şi ritm în jazz.

A cântat alături de numele mari ale jazzului mondial

Bob Sands a cântat, ca instrumentist, alături de nume mari ale jazzului precum Lionel Hampton, Dizzy Gillespie, Paquito D’Rivera sau Dee Dee Bridgewater.

Începând cu anul 1992, Bob Sands se mută în Spania şi-şi stabileşte reşedinţa la Madrid. El a devenit unul dintre muzicienii care au acompaniat maeştri spanioli ai jazzului ca Jorge Pardo, Chano Domínguez sau Pedro Iturralde, sau artişti renumiţi ca Miguel Ríos, Víctor Manuel, Ana Belén, Joan Manuel Serrat sau Joaquín Sabina.

Muzicianul Pancho Varona a reacţionat imediat la auzul veştii teribile: „Mi s-a spus că a murit Bob Sands, un foarte mare saxofonist care a făcut parte din grupul lui Sabina prin anul 2000 (…) Era un tip cu un mare simţ al umorului. Şi cânta dumnezeieşte. Mi-l amintesc cum cerea mereu să se dea drumul la aer condiţionat în autocar. RIP Bobby.”

Bob Sands Big Band a susţinut un concert omagial la teatrul Regina Victoria din Madrid, în urmă cu o lună de zile, pe 25 mai. Boala care îl ţinea la pat l-a împiedicat însă pe Sands să cânte alături de trupa sa.

Sursa foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *