Doliu uriaș la Hollywood. Un actor celebru a murit. Vocea sa a încântat milioane de copii – Capital

Doliu uriaș în Statele Unite ale Amercii. Actorul Samuel E Wright a murit, luni, la vârsta de 74 de ani, informează BBC. Celebrul actor a devenit extrem de cunoscut mai ales după ce a fost vocea crabului Sebastian din filmul de animație “Mica Sirenă”,

Samuel E Wright a încetat din viață la reședința sa din Walden, New York. El s-a luptat timp de trei ani de zile cu o boală necruțătoare. Acesta a suferit de cancer de prostată.

Samuel E Wright a interpretat cântecul “Under the sea” în Mica Sirenă. Filmul de animație a fost lansat în 1989. În 1990,piesa a fost recompensată cu premiul Oscar, la categoria “Cel mai bun cântec original”.

Apoi, actorul a interpretat personajul Mufasa în producția originală “Regele Leu” de pe Broadway. Disney a afișat imaginea lui la teatrul unde s-a jucat muzicalul.

Sursa foto: Facebook

Cine a fost actorul Samuel E Wright

El s-a născut în Camden, statul Carolina de Sud, în 1946. Samuel E Wright a făcut parte din distribuția originală de pe Broadway a piesei Jesus Christ Superstar, în 1971. Samuel E Wright a primit o nominalizare la premiile Tony în 1984, pentru muzicalul Tap Dance Kid. A urmat o nouă nominalizare la premiile Tony în 1998, pentru rolul regelui Mufasa din “Regele Leu”, varianta de teatru a filmului Disney din 1994.

Samuel E Wright a rămas cunoscut pentru că i-a împrumutat vocea sa personajului Sebastian, rol pe care l-a reluat și pentru un serial TV “Mica Sirenă” și alte variante ale titlului. “Sebastian mi-a dat tot ceea ce mi-am dorit de la cariera de actor, m-a făcut nemuritor”, a declarat Wright pentru revista Entertainment Weekly în 1991.

Potrivit informațiilor oferite chiar de către membrii ai familiei sale, Wright a murit luni în locuința sa din Walden, New York, după o luptă de trei ani cu cancerul de prostată.

Sursa foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *