Dominion Voting Systems a dat în judecată Fox News pentru defăimare / Suma enormă cerută drept daune – International

Dominion Voting Systems a dat în judecată Fox News pentru defăimare, acuzând televiziunea conservatoare că a afirmat în mod fals că alegerile prezidențiale americane de anul trecut au fost fraudate cu ajutorul său, relatează Reuters și Associated Press.

Dominion, care a intentat procese similare împotrva echipei de campanie a lui Donald Trump, fostei avocate a campaniei sale Sidney Powell și avocatului personal al fostului președinte, Rudy Giuliani, cere daune de 1,6 miliarde de dolari din partea televiziunii conservatoare.

Compania acuză Fox News că „a vândut o poveste falsă a fraudării alegerilor pentru a-i servi propriile interese comerciale, afectând sever Dominion”, potrivit unei copii a plângerii consultate de Associated Press.

Fostul președinte republican Donald Trump a pierdut scrutinul prezidențial din noiembrie 2020 în fața democratului Joe Biden dar a continuat să facă afirmații nefondate despre fraudarea răspândită a voturilor, campanie care a culminat cu luarea cu asalt a Congresului de către susținătorii săi pentru a opri certificarea rezultatului alegerilor.

Dominion afirmă în plângerea sa că Fox News a amplificat acele afirmații false, printre acestea numărându-se și acuzații la adresa sa potrivit cărora ar fi modificat voturi acordate lui Trump în favoarea contracandidatului său.

Compania s-a aflat în centrul unei teorii a conspirației bizare potrivit căreia a conspirat alături de o cabală comunistă internațională în care a fost implicat și defunctul președinte venezuelean Hugo Chavez pentru a-i fura lui Trump un al doilea mandat.

Dominion a acționat în instanță și televiziunile pro-Trump One America News Network și Newsmax Media în luna decembrie a anului trecut.

Pe același subiect:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *