Donald Trump pare să piardă și susținerea imperiului media al lui Murdoch / Principalele titluri după noaptea alegerilor arată care e „viitorul Partidului Republican”

Date:

Rupert Murdoch, magnatul mass-media care controlează unele dintre cele mai puternice instituții de presă conservatoare, a părut să clarifice miercuri preferința sa pentru Ron DeSantis ca lider al republicanilor, dându-l la o parte pe Donald Trump, scrie CNN.

Donald Trump la un miting electoral Foto: Charlie Neibergall / AP / Profimedia

The New York Post, tabloidul controlat de Murdoch, a salutat victoria lui DeSantis. „DeFUTURE” (viitorul- n.r.), a fost titlul de pe prima pagina ocupată de o fotografie cu DeSantis alături de soție și copii, sărbătorin victoria în noaptea alegerilor.

La Fox News o atenție semnificativă a fost acordată miercuri victoriei lui DeSantis. „Cred că guvernatorul DeSantis este singurul cel mai mare câștigător al nopții”, a spus fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Newt Gingrich la „Fox &Friends”.

De asemenea, pe siteul Fox News comentatoarea conservatoarer Liz Peek l-a proclamat pe DeSantis „noul lider al Partidului Republican”.

„Republicanii sunt gata să meargă mai departe fără Donald Trump”, a scris ea.

Și în The Wall Street Journal, deținut de Murdoch, colegiul de redacție a publicat un editorial cu titlul „Tsunamiul DeSantis din Florida”.

Poziționarea instituțiilor media ale lui Murdoch este una notabilă, având în vedere influența pe care acestea o au asupra bazei conservatorilor.

„Nu este un accident”, a declarat miercuri pentru CNN o persoană familiarizată cu modul în care magnatul media își conduce companiile.

Cu toate acestea, reflectarea zilei alegerilor cu atenția acordată lui DeSantis nu înseamnă că mass-media controlate de Murdoch se vor întoarce împotriva lui Trump, ci mai degrabă sugerează că magnatul și-ar putea folosi influența pentru a înclina balanța în favoarea lui DeSantis, dacă acessta va intra în cursa internă din Partidul Republican pentru prezidențialele din 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related