Donald Trump promite să continue să apere ”măreția Americii” și spune că procesul din Senat a fost ”cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria țării” – International

Fostul președinte american Donald Trump, achitat sâmbătă de Senatul SUA, care l-a judecat pentru „incitare la insurgență”, a promis că „va continua” să apere „măreția Americii”, relatează AFP.

„Mișcarea noastră magnifică, istorică și patriotică, Make America Great Again, abia a început”, a reacționat Trump într-o declarație, dându-se încă o dată drept victima unei „vânătoare de vrăjitoare”.

„În lunile următoare, voi avea multe de împărtășit cu voi și aștept cu nerăbdare să continuăm călătoria noastră incredibilă pentru măreția Americii”, a adăugat el.

Mulțumind tuturor senatorilor „care au apărat cu mândrie Constituția”, el a denunțat un proces de punere sub acuzare care a fost în ochii lui doar „o nouă fază a celei mai mari vânătoare de vrăjitoare din istorie”.

„Niciun președinte nu a fost tratat în acest fel”, a spus el, repetând o frază folosită în mod regulat pe tot parcursul mandatului său.

Fostul președinte nu i-a menționat pe cei 7 republicani care au votat pentru un verdict de vinovăție.

Cincizeci și șapte de senatori au votat pentru și 43 împotrivă. Prin urmare, majoritatea de două treimi necesară pentru condamnare nu a fost atinsă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *