Donald versus Donald: Motivul pentru care Tusk l-a ironizat pe Trump pe Twitter – International

Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, l-a ironizat marți pe Twitter pe Donald Trump din cauza tentativei președintelui american de a minimaliza pericolele reprezentate de coronavirus, relatează Politico.

Trump s-a întors marți la Casa Albă deși nu s-a vindecat de COVID-19, anunțând anterior pe Twitter că urmează să fie externat și îndemnând americanii: „Nu vă temeți de Covid. Nu îl lăsați să vă domine viața”.

Comentariile sale au atras rapid critici în Statele Unite, țară în care peste 200.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

Donald Tusk, care acum conduce Partidul Popular European, a transmis marți dimineața pe Twitter un mesaj în care ironizează postarea președintelui american.

„Nu vă temeți de COVID. Temeți-vă de persoane puternice cinice care răspândesc minciuni despre acesta. Nu îi lăsați să vă domine viața”.


Președintele american Donald Trump a fost externat după trei zile petrecute în spital și s-a întors la Casa Albă. Imediat ce a ajuns, Trump și-a scos masca, într-un moment regizat, pentru a fi fotografiat de jurnaliști. El și-a pus masca în buzunar și așa a intrat în clădire, deși, oficial, încă este bolnav de COVID-19
.

“Am învăţat atât de multe despre coronavirus (…) Acum sunt mai bine. Poate sunt imun, nu ştiu”, a afirmat Trump într-un clip filmat la Casa Albă.

Potrivit unor surse citate de NBC, Donald Trump va rămâne la reședința sa cât timp este tratat pentru COVID-19, și nu în aripa de vest, unde se află birourile prezidențiale.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *