Dorești să știi ce să faci pentru o mai bună performanță în afaceri?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

O afacere sănătoasă din punct de vedere financiar este dorința oricărui antreprenor, motiv pentru care serviciile de consultanță financiară sunt mai apreciate ca oricând. Indiferent că desfășurați o afacere de mare amploare sau sunteți la început de drum și conduceți o mică afacere, managementul financiar este esențial. Dar iată că foarte mulți deținători de afaceri și antreprenori nu au timpul sau cunoștințele necesare pentru a gestiona cu pricepere aspectele financiare ale afacerii lor. Aici intervin serviciile de consultanță financiară al căror obiectiv este acela de a gestiona toată partea financiară a unei afaceri, de la active, investiții și inclusiv datorii.

Ce înseamnă consultanță financiară?

Când ne gândim la servicii financiare, primele lucruri care ne vin în minte sunt băncile și diferitele lor produse, inclusiv un cont de economii, un cont curent sau împrumuturi care pot fi folosite pentru nevoi personale, auto sau de afaceri. În general, serviciile financiare se referă la orice tip de serviciu care gestionează nu numai bani, ci orice lucru care are valoare sau poate fi monetizat. Acestea includ investiții, credite ipotecare, active, dar și datorii. Cu alte cuvinte, nu doar băncile oferă servicii financiare, ci și companiile de asigurări și de creditare, printre alte instituții. Când vine vorba despre consultanță financiară, vorbim despre servicii terțe de consiliere. În prezent, consultanța financiară poate fi oferită și online, dar și prin intermediul aplicațiilor. Indiferent de metoda de consiliere financiară pentru care optați, veți primi o gamă largă de servicii care vizează atingerea obiectivelor financiare pe termen scurt și lung.

4 cele mai frecvente servicii de consultanță financiară

Managementul activelor. Se referă la gestionarea investițiilor în numele unui client, cu scopul de a crește activele unui client, minimizând în același timp riscul de pierderi. În această relație, un administrator de active ar trebui să fie capabil să identifice investiții specifice care vor crește portofoliul de investiții al unui client.

Gestionarea averii. Pe lângă furnizarea de sfaturi solide cu privire la investiții, managementul averii acoperă toate aspectele vieții financiare a unei persoane, punând în evidență cei mai importanți indicatori economico financiari. Ca atare, încorporează planificarea financiară, managementul portofoliului și alte servicii financiare. Managementul averii își propune să crească și să susțină activele unui client pe termen lung.

Gestionarea datoriilor. Dacă vă străduiți să plătiți mai multe datorii și suferiți de un flux de numerar redus sau limitat, gestionarea datoriilor poate fi soluția salvatoare. Managementul datoriilor urmărește să scadă datoriile curente prin efectuarea unor modificări specifice în buget sau printr-o perioadă extinsă de rambursare a datoriilor, reducând în esență costul amortizărilor lunare.

Managementul riscului. Pentru a aborda mai multe provocări interne și externe, unele companii care oferă servicii de consultanță financiară includ în portofoliul lor și serviciul de management al riscului. Procesul implică identificarea, evaluarea și controlul riscurilor specifice care ar putea avea un impact negativ asupra capitalului și veniturilor unei organizații.

Cu alte cuvinte, consultanții sau consilierii financiari sunt profesioniști care propun antreprenorilor un plan financiar solid, bazat pe obiectivele lor pe termen scurt și lung. Consilierii financiari elaborează situația financiară generală a unui client, asta incluzând evaluarea datoriilor, activelor, veniturilor și cheltuielilor și propun diferite metode pentru a face ca toate aceste aspecte să funcționeze în avantajul afacerii. Dacă până nu demult, deținătorii de afaceri erau nevoiți să lucreze îndeaproape cu consilierii financiari pentru a obține cele mai utile informații, odată cu nevoia crescută de a externaliza sarcinile financiare, există un număr tot mai mare de consilieri financiari online cu care puteți începe să colaborați.

spot_imgspot_img