Două persoane au murit în Portugalia pe fondul incendiilor. Și în Spania a fost înregistrată a doua victimă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Incendiile care fac ravagii in Portugalia au provocat moartea a doua persoane în regiunea Vila Real (nord), a anuntat luni protecția civilă. Și în Spania a fost raportat decesul celei de-a doua persoane, după ce duminică în zonă a murit un pompier, relatează AFP.

Incendii SpaniaFoto: Europa Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dacă în Portugalia, decesul a survenit din cauză că o mașină în care se aflau două persoane a părăsit carosabilul în zona incendiului de la Murça, în Spania cadavrul „unui bărbat de 69 de ani a fost găsit la aproximativ provincia Zamora, „într-o zonă arsă de incendiul forestier care a izbucnit în comuna vecină Losacio.

„Am găsit mașina acestor două persoane în vârstă de aproximativ 70 de ani complet carbonizată, cuplul a murit în interiorul vehiculului lor”, a detaliat primarul din Murça, Mario Artur Lopes, la postul de televiziune SIC Noticias.

„Se aflau acasă în satul Penabeice și se pare că au decis să fugă când flăcările s-au apropiat de casa lor”, a adăugat el.

În ciuda condițiilor meteo mai favorabile din ultimele zile, inclusiv a temperaturilor mai scăzute, peste 1.000 de pompieri au fost încă mobilizați luni seară pentru a lupta împotriva șase focare majore din nordul Portugaliei.

Localitatea în care a murit bărbatul decedat în Spania, un cioban, conform serviciilor de urgență, fusese evacuată la fel ca alte douăzeci, din cauza acestui incendiu izbucnit duminică după-amiaza târziu și a cărui origine rămâne necunoscută.

Flăcările și fumul au rănit cel puțin douăsprezece persoane, dintre care două grav, iar aproape 4.000 de locuitori au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, în funcție de regiune.

Citește și:

„Apocalipsa meteo” cuprinde Europa. Recorduri istorice de temperatură în Franța și Marea Britanie / Incendii devastatoare în Spania / Un val de caniculă va cuprinde și România

spot_imgspot_img