Dragnea, în primul interviu acordat din penitenciar: Mâine o să fiu la DNA pentru dosarul Tel Drum, care brusc e scos din nou pe tapet după 3 ani – Esential

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, încarcerat din mai 2019 după ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive, spune că a fost citat la DNA pentru vineri, în dosarul Tel Drum, care “brusc după 3 ani este scos din nou pe tapet, cu puțin înainte de campania electorală”. El a făcut aceste declarații în primul interviu din închisoare acordat fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent ziaristă la Realitatea TV.

“Mâine (vineri -n.r. )sunt citat la DNA în dosarul Tel Drum, care brusc după 3 ani e scos din nou pe tapet cu puțin înainte de campania electorală, ca să se discute iar despre acest dosar (..) Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea știu (…) Deci mâine o să fiu la DNA”, a spus Liviu Dragnea, susținând din nou că este nevinovat.

“Nu s-a mai operat nimic în dosarul ăsta, chiar i-am spus Irinei (Irina Tănase – n.r.) că undeva în vară vor iesi pe piață cu dosarul ăsta, pentru ca nu au ce să spună”, a mai susținut Dragnea.

”La dosarul Tel Drum nu s-a putut lucra în această perioadă, întrucât urmărirea penală a fost suspendată pe durata stării de urgenţă (…) Am stat de vorbă cu doamna procuror, lucrează în cauză, nu mai dăm un termen limită”, afirma șeful DNA.

El a mai spus că procurorii s-au gândit “la toate posibilităţile” pentru a urgenta acest caz și că la DNA sunt “cu sutele” dosare mai vechi de 5 ani.

Întrebat dacă nu mai poate aloca un procuror pentru dosarul Tel Drum, procurorul șef al DNA a spus: ”Procurorul de caz, în momentul în care va avea nevoie de forţe suplimentare, vom asigura tot sprijinul. Deocamdată nu a solicitat ajutor”.

Procurorul de caz în dosarul Tel Drum este Alexandra Lăncrănjan.

Fostul șef interimar al DNA Călin Nistor a susținut în mai multe rânduri, ultima dată în luna ianuarie, că nu va mai dura mult și va fi dată o soluție în dosarul Tel Drum, în care fostul lider PSD Liviu Dragnea este cercetat din 2017 pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi deturnarea de fonduri europene.

În dosarul Tel Drum, procurorii DNA au anunţat, oficial, pe 13 noiembrie 2017 că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea. Printre acestea se numără un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *