Dragoș Pîslaru: Zero taxe pe salariul minim în contextul pandemiei ar fi pentru Horeca. Impact de 1,8 miliarde lei – Finante – Banci

0
1

Politica zero taxe pe salariul minim s-ar aplica prima dată în sectorul Horeca, fiind un proiect pilot, mai ales în contextul pandemiei, conform declarațiilor lui Dragoș Pîslaru, propunerea pentru portofoliul Finanțelor. Potrivit acestuia, impactul ar fi 1,8 miliarde lei.

“Noi am stat și am cumpănit cu privire la această măsură. Am redus aplicabilitatea acestei măsuri doar pentru un singur sector pilot. Înseamnă că am avut discuții cu Horeca, care în condițiile pandemiei și restricțiilor este puternic încercat și nu-și mai găsește forță de muncă”, a precizat Pîslaru.

• Cea mai bună metodă pentru a testa o astfel de politică publică este să începem cu un sector în contextul pandemiei.

„Impactul este, într-o primă fază, 1,8 miliarde lei. Nu-l văd ca pe un impact care să fie altceva decât un sprijin pe timp de pandemie prin care putem pilota și testa dacă măsura respectivă are impactul scontat, anume angajarea mai facilă de personal și menținerea în viață a acestui sector foarte important”, a afirmat el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here