E mâncarea la gaz mai delicioasă decât la plita electrică? Ce trebuie să știi înainte să cumperi un aragaz

Deci, ai nevoie de un nou aragaz. Jos pălăria dacă până acum ai supraviețuit cu mesele la pachet reîncălzite în cuptorul cu microunde, dar ca majoritatea oamenilor acum ai realizat – sau ești pe cale să realizezi – că ai nevoie de opțiuni de gătit mai bune. Dacă pregătești mâncare în fiecare zi, probabil că vrei un aragaz echipat cu o plită pentru prăjit și fiert și un cuptor pentru coacere și prăjire. În timp ce unii preferă să cumpere plite separate și cuptoare de perete, care pot oferi o mare flexibilitate, majoritatea optează pentru o un aragaz cu cuptorul integrat. 

De ce spun unii oameni că e mai bine să gătești la gaz

Plitele pe gaz vă permit să gătiți alimente mai repede. Acestea încălzesc atât fundul, cât și părțile laterale ale cratiței, astfel încât se încinge mai repede și căldura este distribuită într-un mod care permite alimentelor să se gătească mai repede decât atunci când utilizați un aragaz prin inducție. Un alt avantaj pe care îl prezintă plitele pe gaz este că permit schimbarea rapidă a temperaturii.

De ce mâncarea gătită pe foc are un gust mai bun?

Aroma responsabilă de deliciul cărnii gătite la foc viu, cu lemne, este guaiacolul, care împreună cu alți compuși poate mirosi aproape ca bacon-ul. Pe măsură ce unii dintre acești compuși părăsesc mâncarea, ei plutesc în aer și poți să le simți mirosul. Pentru a obține această savoare fără să mergi la grătar, poți găti folosind o tigaie de tipul wok sau, dacă vrei să gătești legume, le poți pune direct pe flamă – ambele opțiuni vor da mâncării gustul de afumat. Este recomandat dacă vrei să apelezi la aceste idei, să ai un aragaz cu 4 ochiuri, pentru a avea suficient spațiu – găsești o gamă foarte variată și o cromatică pentru fiecare stil pe Dexo.ro.

Mâncarea se gătește mai repede pe aragazul cu gaz?

Gazul se încălzește mai repede, deoarece flacăra este sursa de căldură. Aragazele pe gaz se încălzesc mult mai repede decât cele electrice, fiindcă aragazele electrice trebuie sa încălzească arzătorul care, la rândul său, îți încălzește tigaia și apoi mancarea din interiorul ei.

Este mai bine să gătești cu gaz sau electric?

Atât cuptorul pe gaz, cât și cel electric au avantaje, în funcție de ce și cum gătești. Cele pe gaz oferă un control mai receptiv al căldurii pentru prăjirea cărnii sau a legumelor, în timp ce căldura uscată și uniformă a cuptoarelor prin inducție funcționează mai bine pentru produsele de patiserie.

Înainte de cumpărarea aragazului, ține cont de cele de mai sus și, bineînțeles, de faptul că va trebui să stabilești un buget aproximativ. Apoi va trebui să iei în considerare și spațiul tău. Măsoară-l cu atenție și caută gamele care se încadrează în acele dimensiuni. Acești factori ar trebui să te ajute să restrângi opțiunile, făcând alegerea mult mai ușoară.

sursă imagine: unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *