Echipamente stomatologice – Ce este și cum să alegi un compresor stomatologic

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!


Echipamentele stomatologice sunt instrumente profesionale pentru efectuarea manipulărilor medicale dentare, crescând semnificativ productivitatea tratamentelor și reducând intensitatea sarcinilor necesare. Echipamente stomatologice pot fi văzute în toate clinicile dentare. Alegerea acestora depinde de tipurile de servicii și tratamente stomatologice oferite. Echipamentele stomatologice moderne de înaltă tehnologie au o gamă mai mare de aplicații, pot fi utilizate în scopuri terapeutice, precum și pentru intervenții chirurgicale complexe. Unele echipamente și instrumente medicale funcționează cu aer comprimat. Sarcina principală a unui compresor stomatologic este să furnizeze aer curat, fără ulei și alte impurități. Părțile interne ale dispozitivului sunt realizate din materiale care nu eliberează substanțe nocive în aerul comprimat: se folosesc rulmenți autolubrifianți și inele de compresie de etanșare a pistonului din materiale compozite. Suprafața internă a receptorului compresorului, nu este supusă coroziunii deoarece este supusă unui tratament special.

Compresor stomatologic – Tipuri utilizate în stomatologie

În stomatologie, de regulă, se folosesc compresoare cu piston cu deplasare pozitivă, al căror principiu general de funcționare este următorul: compresorul aspiră aerul atmosferic printr-un filtru de admisie, îl comprimă și îl direcționează printr-o supapă de reținere în recipient. Dispozitivul conectat la compresor consumă aer comprimat din receptor până când presiunea scade la nivelul setat pe presostat. Compresorul trimite din nou aer comprimat la receptor până când presiunea crește la nivelul maxim la care compresorul se oprește. Supapa de siguranță a compresorului are rolul de a preveni depășirea nivelului maxim admis de presiune în camera de aer, iar condensul din recipient este evacuat prin supapa de evacuare.

Aerul atmosferic conține o anumită cantitate de vapori de apă. În timpul compresiei aerului, în interiorul compresorului are loc încălzirea, după care aerul din recipientul compresorului se răcește treptat. Ca urmare, se eliberează condens, care se instalează în receptor. Pentru a evita pătrunderea umezelii în liniile și vârfurile unității dentare, se recomandă evacuarea regulată a condensului din receptor. Există sisteme automate de evacuare a condensului, care sunt conectate ca echipamente suplimentare și drenează condensul la anumite intervale.

Cum să alegi un compresor stomatologic?

Un compresor dentar trebuie să îndeplinească neîntrerupt sarcina de a furniza aer comprimat echipamentelor și instrumentelor, în limitele parametrilor de presiune stabiliți. Atunci când alegi un compresor stomatologic, mai întâi trebuie să acorzi atenție parametrilor săi. Datorita faptului că echipamentul se află în cabinetul medicului, cel mai bine este să achiziționezi un produs cu niveluri minime de zgomot și vibrații. 

Atunci când decizi asupra calității, modelului și prețului compresorului stomatologic, ar trebui să ții cont de numărul de echipamente pentru care este nevoie de compresor. Vorbim de echipamente pentru cabinete și laboratoare stomatologice. Apoi, determină volumul exact de aer comprimat necesar pentru pornirea echipamentelor. Pentru a face acest lucru, citește cu atenție caracteristicile fiecărui dispozitiv dentar din clinică. Calculează puterea totală a echipamentului și compar-o cu puterea compresorului pe care ai dori să-l achiziționezi. Dacă toți indicatorii inițiali sunt respectați cu strictețe, compresorul stomatologic va funcționa fără probleme pe toată durata de viață și îți va menține echipamentul în siguranță.

spot_img