Efectele negative ale antibioticelor

comanda mancare online

Precautia este o calitate care de multe ori ne poate salva din multe situatii neplacute sau din care am avea de suferit. Ea se aplica si in lumea gustului. De multe ori ne facem rau nestiind ceea ce mancam, optand pentru mancare la comanda, care contine alimente bogate in E-uri sau care contin organisme modificate genetic.

Alte componente daunatoare sunt si antibioticele prezente in organismul animalelor crescute pentru carne sau pentru produsele pe care le ofera, oua sau lapte. Problema reala este ca societatea de consum, sustine acest mod de productie si il impinge la maxim.

Astfel, alimentele principale, ouale, branza, carnea, precum si legumele si fructele precum rosiile, cartofii, morcovii, merele sau strugurii devin pe de o parte surse insuficiente de vitamine, iar pe de alta parte, pot avea chiar si impact negativ asupra organismului nostru.

Ceea ce trebuie sa cautam, nu sunt forma si culoarea perfecta, nu cautam fructe, legume si produse animale de revista, cu unele sanatoase si autentice, Dimpotriva, atunci cand acestea au calitati exagerate, trebuie sa ne punem semne de intrebare. Daca de exemplu ai cumparat cateva rosii si ai uitat de ele, iar peste cteva zile le-ai gasit in aceeasi stare in care erau cand le-ai cumparat, trebuie sa iti pui cateva semne de intrebare.

Alimentele cu eticheta bio au comportamente diferite decat cele expuse anterior, iar asta pentru ca aceste sunt naturale, iar naturale fiind, sunt supuse degradarii intr-un timp destul de scurt, in functie de fiecare fruct sau leguma in parte.

Efectele negative ale antibioticelor

Industria alimdntare este foarte dezvoltata, iar producatorii incearca sa ne furnizeze produse care sa tinda catre perfectiune. Pentru a evita problemele cu animalele care ar putea proveni din cauza unei boli sau din cauza eventualelor conditii improprii de crestere, li se administreaza antibiotice.

Acestea vin sa mascheze conditiile de crestere care nu respecta normele de igiena sau probleme inerente pe care le poate suferi orice organism cum sunt bolile. Atunci cand sunt sacrificate, impactul negativ al antibioticelor nu este anulat, rezumandu-se la organismele in cauza, ci sunt transmise mai departe, noua.

Consumatorii sunt cei care “beneficiaza” de dorinta fermierilor ca toate exemplarele sa ofere productivite maxima si ca profitul sa fie cat mai mare. De ce? Explicatia este simpla. Tot consumand carne care contine antibiotice, organismul devine imun la acestea, iar atunci cand ne lovim de o raceala sau de o altfel de afectiune, medicatia nu isi mai face efectul. Aceste adevaruri nefericite, atrag dupa ele altele asemenea, cum ar fi cresterea costurilor retetelor de tratament prescrise de doctori si ingrosarea randurilor de pacienti in spitale.

De asemenea, modificari, nefaste pentru noi, sufera si agentii patogeni, care isi modifica structura astfel incat sa reziste cat mai bine actiunii antibioticelor. Alte efecte directe ale antibioticelor sunt tulburarea florei intestinale, provoaca alergii, afecteaza creierul, ficatul, sangele si aduc de asemenea, probleme de reproducere.

Un aspect esential de retinut este acela ca firmele producatoare de alimente, nu sunt obligate sa ofere informatii pe ambalaj legate de antibiotice. Astfel, pentru a va feri de antibioticele din carne, evitati pe cat posibil produsele clasice, majoritatea fiind “tratate” in acest sens si orientarea catre unele crescute eco.

Astfel organismul tau trebuie sa beneficieze de alimente bogate in vitamine si nutrienti, nu de alimente daunatoare, cauzatoare a diverse tulburari. Prin urmare, fie ca vei opta pentru solutia de a comanda mancare online, sau vei opta pentru o alta alternativa, ai grija sa te informezi inainte si sa alegi un fel de mancare sanatos. Ceea ce mananci este foarte important. Daca nu ai timp sa iti gatesti, alternativa de comanda mancare online , este ceea ce iti trebuie.

Articol optimizat in motorul de cautare Google de SEO WEB MARKETING  – Comunicate de presa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *