Eficienta lampilor LED in spatii de depozitare

LModelele de lampi industriale cu LED reprezinta o alternativa la iluminatul clasic industrial, o sursa puternica de lumina pentru spatii de mari dimensiuni, precum depozite, hale, spatii de lucru sau de productie, sali de sport, supermarket-uri.

Noua tehnologie LED poate reduce costurile de iluminat industrial – o componenta importanta in operarea halelor si depozitelor.

Lampile industriale cu becuri led sunt o alegere ideala pentru iluminarea spatiilor ample. Rezistente si economice, ele genereaza o lumina placuta si eficienta, indeplinind cele mai exigente cerinte.

Consum redus de energie

In mod obisnuit, iluminatul industrial este realizat cu lampi florescente cu tuburi de neon sau cu lampi industriale echipate cu becuri pe vapori de mercur, care aproape ca dubleaza consumul.

Totodata, factorul de putere PF foarte mic (0,4 – 0,5) al surselor de iluminat industrial clasic influenteaza consumul de energie reactiva, in conditiile in care, un factor de putere mai mare duce la un consum mai mic al energiei reactive consumata si, implicit, la o factura a curentului electric mai scazuta.

Pentru evitarea unor astfel de inconveniente, se recomanda utilizarea unor lampi industriale cu led, cu un factor de putere PF foarte bun (peste 0,9 – caz in care factura la energie electrica reactiva poate sa fie aproape zero).

Inlocuirea lampilor industriale vechi cu corpuri de iluminat industrial cu led reduce consumul de energie electrica activa si reactiva.

Datorita eficientei si duratei de viata mare, sunt reduse cheltuielile de mentenanta: lampile industriale cu led economisesc cu 65% mai multa energie electrica fata de lampile pe baza de mercur si peste 85% fata de lampile clasice cu halogen.

Avantajele lampilor industriale cu led

Pe langa consumul mic de energie, lampile industriale cu led-uri au o durata lunga de viata, de 50 de ori mai mare decat cele incandescente.

Se comporta foarte bine la vibratii si socuri mecanice, fiind ideale in cele mai vitrege conditii de lucru, specific sectorului industrial.

Emit lumina rece, care e mult mai eficienta decat lumina produsa de becurile incadescente care se incing considerabil – 90% din energia electrica fiind transformata in caldura si doar 10% in lumina.

Nu incing, asa cum se intampla in cazul corpurilor de iluminat clasice, pornesc si se sting instantaneu.

Gama larga de utilizare: lampile industriale cu led sunt recomandate pentru iluminatul halelor de productie, spatiilor de depozitare, garajelor, salilor de sport, spatiilor comerciale, spatiilor de mari dimensiuni.

Nu emit radiatii UV sau IR, si sunt prietenoase cu mediul inconjurator, intrucat nu contin mercur sau plumb.

Tipuri de lampi industriale cu led

Lampi industriale cu led tip UFO

Sunt o alternativa a lampilor industriale cu becuri pe vapori de mercur sau ioduri metalice si folosite in halele de productie cu inaltime mare.

Lampi industriale cu led dimabile

Se recomanda in halele  in care exista lampi led tip UFO cu suprafata vitrata mare, unde, in timpul zilei, patrunde lumina naturala. Lampa led dimabila isi regleaza intensitatea luminii in functie de lumina naturala existenta in incaperea respectiva.

Lampi liniare cu led

Inlocuiesc lampile cu tuburi de neon si sunt indicate pentru spatiile cu inaltimi mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *