Eforturile diplomatice se intensifică: Macron va discuta cu Putin, Blinken se va întâlni cu Lavrov

Președintele francez Emmanuel Macron va vorbi la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin duminică, iar sâmbătă cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a încerca „să evite ce e mai rău” în Ucraina, a anunțat vineri seară Palatul Elysee, citat de AFP.

Vladimir Putin si Emmanuel Macron, tete-a-tete la KremlinFoto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

„Datoria noastră este să facem totul ca să evităm ce e mai rău (..) Credem că mai avem posibilitatea de a-l descuraja pe președintele Putin să atace Ucraina”, a indicat președinția franceză.

Președintelee SUA Joe Biden a anunțat vineri seară că eforturile diplomatice pentru rezolvarea crizei ucrainene continuă printr-o nouă întâlnire Antony Blinken – Serghei Lavrov, potrivit AFP.

De asemenea, Biden crede că „poate” nu este „înțelept” ca Zelensky să părăsească Ucraina chiar acum.

Liderul de la Casa Alba s-a arătat din nou convins că președintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina și, deși mai este loc pentru diplomație, se aștepta ca Rusia să intre în Ucraina în zilele următoare, relatează Reuters.

„Avem motive să credem că forțele ruse plănuiesc și intenționează să atace Ucraina în săptămâna viitoare, în zilele următoare”, a spus Biden, adăugând că Statele Unite cred că Rusia va viza capitala Ucrainei, Kiev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *