Elon Musk l-a invitat la o discuție pe Vladimir Putin / Reacția Kremlinului – International

Kremlinul a numit luni „foarte interesantă” propunerea celui mai bogat om din lume, Elon Musk, de a discuta cu preşedintele rus Vladimir Putin pe reţeaua socială audio Clubhouse, relatează Reuters și CNN, potrivit Agerpres.

Elon Musk, şeful producătorului de vehicule electrice de ultimă generaţie Tesla şi al companiei aerospaţiale americane SpaceX, a prezentat ideea pe Twitter în urmă cu o zi.

„Aţi dori să participaţi alături de mine la o discuţie pe Clubhouse?”, a scris el, folosind un hashtag cu contul oficial al Kremlinului în limba engleză. „Ar fi o mare onoare pentru mine să vă vorbesc”, a adăugat miliardarul, în limba rusă.

Întrebat luni de presă despre această propunere, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că este „foarte interesantă”.

„Dar mai întâi trebuie să înţelegem ce înseamnă asta, ce se propune concret (…), înainte de a reacţiona”, a spus el, reamintind în acelaşi timp că Putin „nu foloseşte reţelele sociale”.

Reţeaua socială Clubhouse este o platformă audio-chat disponibilă în prezent prin invitaţie.

Propunerea lui Elon Musk vine în contextul în care compania sa SpaceX a trimis patru astronauţi la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în noiembrie anul trecut, consacrând astfel pierderea de către Rusia a monopolului accesului la Spaţiu pe care îl deţinuse timp de nouă ani.

Capsula Dragon a SpaceX a devenit al doilea dispozitiv capabil în prezent să ajungă la ISS, alături de capsula rusă Soiuz, care din 2011 a transportat toţi vizitatorii la staţie după oprirea navetelor spaţiale americane. Dar sectorul spaţial rus pierde din viteză din cauza scandalurilor de corupţie, a lipsei de inovaţie şi a noilor proiecte ştiinţifice.

Space X este în acest domeniu un jucător din ce în ce mai important, notează AFP. Musk, în vârstă de 49 de ani şi cu o avere de peste 180 miliarde de dolari, are ambiţia de a coloniza Marte, dar este activ şi în sectoare precum criptomonedele sau inteligenţa artificială.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *