Elon Musk sărbătorește succesul Tesla de pe bursă ironizând Wall Street / Istoria unui conflict cu piețele bursiere – International

Elon Musk a sărbătorit succesul istoric de miercuri al companiei sale Tesla de pe Bursa din New York, care a devenit cea mai scumpă companie de automobile din lume, cu un tweet care i-a insultat grosolan chiar pe ”arbitrii piețelor financiare” de pe Wall Street cu care a fost mult timp în conflict, potrivit AFP.

Valoarea lui Tesla s-a ridicat joi la peste 224 miliarde de dolari, după ce a depășit-o în ziua precedentă pe cea a companiei japoneze Toyota, care vinde mai multe mașini.

Elon Musk a profitat de ocazie ca să-i ironizeze pe Twitter pe investitorii și analiștii care au pariat pe căderea pe Bursă a companiei sale.

În mesajul său, el a vizat Comisia de Supraveghere a piețelor bursiere americane, SEC, pe care i-a redenumit ironic în trecut „Comisia pentru îmbogățirea speculanților”.

“Voi trimite (câteva scurtmetraje) Comisiei de îmbogățire a speculanților pentru a o mângâia în aceste momente dificile”, a scris el pe rețeaua de socializare înainte de a adăuga o insultă de natură sexuală.

Conflictul dintre cele două părți datează din vara anului 2018, când antreprenorul a dat asigurări într-un tweet că are finanțarea corespunzătoare pentru a scoate Tesla de pe bursă.

Compania fondată de Elon Musk, care trebuie să-și publice și cifrele de vânzări săptămâna aceasta, a cunoscut o creștere meteorică, iar grupul intenționează să livreze mai mult de jumătate de milion de mașini în 2020, în ciuda pandemiei.

„Preţul acţiunilor Tesla prea mare”

De asemenea, postarea a şters suma de 3 miliarde de dolari din participaţia lui Musk în cadrul Tesla, însă ceilalţi investitori au intervenit rapid pentru a salva compania, citează Mediafax.

„Preţul acţiunilor Tesla prea mare”, a spus el, acesta fiind unul dintr-o serie de tweet-uri care includeau un jurământ de a-şi vinde bunurile.

În alte tweet-uri, el a spus că prietena sa este supărată pe el, în timp ce în altul scria pur şi simplu: „Furia, furie împotriva morţii luminii conştiinţei”.

În 2018, un tweet despre viitorul Tesla pe piaţa bursieră din New York a determinat autorităţile de reglementare să-l amendeze cu 20 de milioane de dolari şi a fost obligat ca toate postările ulterioare pe platformă să fie verificate înainte de avocaţi, potrivit Mediafax.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *