Emil Sămărtinean, un consultant pentru IMM-uri, a fost numit vicepreședinte ANAF – Capital

Înainte de decizia publicată în Monitorul Oficial, Economedia scria USR l-a propus pentru conducerea ANAF pe Emil Sămărtinean. Acesta este un vânzător de telefoane care nu are experiență administrativă, care a urmat un doctorat fără să-și susțină teza, iar la abtitudini dobândite educațional, acesta a bifat „analiza faptelor și înțelegerea lumii”.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Emil Sămărtinean se numește în funcția de președinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală”, potrivit deciziei publicate miercuri, 2 iunie, în Monitorul Oficial, semnate de premierul Florin Cîțu.

De menționat este faptul că propunerea lui Sămărtinean pentru această funcție la ANAF a venit din partea Biroului Național al USR. Sursa citată a obținut și CV-ul lui Emil Sămărtinean pentru a vedea experința sa în acest domeniu.

Astfel, potrivit documentului, Emil Sămăritean a intrat pe piața muncii în 2005, ca funcționar bancar la Banca Transilvania, unde a stat până în 2006. În anul 2008 acesta a lucrat ospătar, dar și organizator de evenimente la Athenee Palace Hilton, timp de trei ani, adică până în 2011.

Studiile superioare le-a finalizat la 25 de ani. El a terminat Facultatea de Științe Politice din Cluj-Napoca în 2009, iar ulterior, a urmat un masterat în Administrarea Afacerilor la Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice București (2011).

Totodată, noul vicepreședinte ANAF a finalizat și studiile de doctorat din cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale ASE, fără susținerea publică a tezei.

Noul vicepreședinte ANAF a fost vânzător de telefoane

După ce și-a terminat și doctoratul, în perioada 2011-2016 a fost întâi agent vânzări, apoi customer support manager la Orange.  În același timp, în perioada 2011-2013 a fost asistent universitar – doctorand la Academia de Studii Economice București, în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale.

În prezent, noul vicepreședinte ANAF ocupă funcția de director general al firmei de consultanță Greenwald Consulting SRL, după ce anterior a fost administrator al acestei firme și al companiei Smart Hightech Powerhouse SRL.

De menționat este faptul că, în luna noiembrie a anului trecut, acesta a candidat din partea USR-PLUS pentru Camera Deputaților.

Economedia l-a contactat pe Emil Sămărtinean, iar bărbatul a confirmat propunerea sa ca vicepreședinte ANAF. El a explicat că propunere a venit din partea USR, iar în urma procesului de selecție a fost desenat cel mai bun candidat pentru această funcție.

„Propunerea ca eu să fiu vicepreședinte ANAF a venit din partea Biroului Național al USR care a făcut numirea în urma analizei candidaturii mele interne, unde am răspuns apelului inițiat de partid pentru ocuparea funcțiilor de demnitate publică, lansat după ce USR a câștigat alegerile și a format guvernul.

În urma procesului de selecție internă am fost desemnat cel mai bun candidat pentru această funcție. Interviurile specializate pentru desemnare au fost individuale, fiecare candidat în parte susținând un interviu cu colegii din conducerea centrală a partidului”, a declarat Sămărtinean, pentru Economedia.

Cum se recomandă Emil Sămărtinean

Sursa citată l-a mai întrebat pe Sămărtinean ce îl califică pentru funcția de vicepreședinte ANAF. Acesta a declarat că are studii în mai multe domenii, dar și experiență profesională vastă.

El a mai vorbit și despre funcția pe care o deține în prezent, dar și despre locurile de muncă de la Orange și de la Banca Transilvania pe care le-a avut î urmă cu câțiva ani. Noul vicepreședinte ANAF mai susține că s-a pregătit personal pentru a prelua astfel de responsabilități, din toate punctele de vedere.

„În primul rând, sunt un consultant de business, absolvent ASE – Facultatea de Management, specializarea – Administrarea Afacerilor. De asemenea sunt licențiat în științe politice și am finalizat cursurile unui doctorat în economie și afaceri internaționale tot în cadrul ASE, dar fără să susțin teza de doctorat, adică sunt doctorand. Din punct de vedere experiență profesională, competențele pe care le am sunt manageriale, operaționale și pot să exercit cu responsabilitate și eficiență funcția de vicepreședinte ANAF.

În prezent sunt director general în cadrul Greenwald & Co, care este un brand de consultanță pentru IMM-uri cu proiecte de consultanță de investiții atât cu capital privat, cât și prin fonduri europene sau guvernamentale, dar experiența mea profesională este mai largă de atât, lucrând succesiv pentru încă două mari corporații multinaționale, una din industria telecomunicațiilor (Orange) și una din domeniul financiar bancar (Banca Transilvania). Precizez că anterior acestei propuneri nu am mai lucrat în cadrul vreunei instituții publice din România, însă personal m-am pregătit pentru a prelua tipul acesta de responsabilități guvernamentale, atât din punct de vedere politic, cât și din punct de vedere profesional”, a spus acesta.

De cealaltă parte, copreşedintele USR PLUS Dan Barna a oferit și el o serie de declarții în acestt sens. Acesta a declarat că nu există niciun element pentru care Emil Sămărtinean să nu fie îndreptăţit pentru poziţia de vicepreşedinte al ANAF, susţinând că acesta este atacat prin presă de unii colegi.

Barna a vorbit și despre experiența acestuia în domeniul economic, susținând că noul vicepreședinte ANAF este în momentul de față atacat, lucru care se întâmplă atunci când o persoană se implică în politică.

„Este un om care are experienţă în domeniul economic. Am văzut acele atacuri din presă, din punctul meu de vedere, total surprinzătoare. El s-a prezentat în faţa Biroului Naţional, a convins toţi membrii Biroului Naţional. Nu a avut nimeni intern vreo obiecţiune. Este un atac de presă. Te implici în politică, păţeşti. Cam asta e realitatea şi în cazul acelui coleg”, a spus Barna, la Parlament.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *