Emma Răducanu și regretul celei mai mari victorii din carieră

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fosta câștigătoare de Grand Slam a vorbit în presa britanică despre succesul care a făcut-o cunoscută, dar și despre presiunea pe care a resimțit-o după marea victorie.

Emma RaducanuFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma Răducanu își dorește să nu fi câștigat finala US Open

Răducanu a câştigat US Open în 2021, când avea 18 ani. De atunci, ea nu mai avut rezultate remarcabile, din cauza accidentărilor.

„De atunci am avut o mulţime de probleme, una după alta. Sunt rezistentă, toleranţa mea este mare, dar nu este uşor. Şi uneori mă gândesc în sinea mea că mi-aş fi dorit să nu fi câştigat niciodată US Open”, a spus Emma Răducanu pentru Sunday Times.

Succesul de la US Open i-a atras elogii Emmei Răducanu, dar şi expus-o pe sportivă unei lumi pe care nu o ştia, deseori aspră şi plină de aşteptări.

„A trebuit să mă maturizez foarte repede. Când am câştigat eram extrem de naivă. Ce am înţeles în ultimii doi ani este că tot ce vine cu circuitul nu este un mediu foarte plăcut, de încredere şi sigur. Trebuie să fii foarte atentă pentru că sunt mulţi rechini.

Cred că oamenii din domeniu, în special cu mine, pentru că aveam 19 ani, iar acum am 20, mă văd ca o puşculiţă. A fost dificil de gestionat situaţia. Am învăţat că trebuie să îţi menţii cât mai mic posibil cercul”, a declarat sportiva britanică, scrie News.ro.

În vârstă de 20 de ani, Emma Răducanu ocupă locul 128 în clasamentul mondial, după ce în urmă cu un an ajunsese pe poziția a zecea.

spot_imgspot_img