Epidemia crește galopant în Cehia: Peste 11.000 de cazuri de coronavirus, raportate în 24 de ore – Coronavirus

Republica Cehă, țara cu cea mai mare creștere a numărului de cazuri de coronavirus raportat la populație, a înregistrat vineri 11.105 de infecții, cel mai mare bilanț de până acum, arată datele ministerului ceh al sănătății, publicate sâmbătă.

Numărul total de cazuri a ajuns la 160.112, dublu față de cât era pe 2 octombrie și de șase ori mai mare decât nivelul total de dinainte de luna septembrie, transmite Reuters.

În ultimele două săptămâni, Cehia a înregistrat peste 74.000 de cazuri, cu 10.000 mai multe decât Italia, care are o populație de aproape șase ori mai mare.

Spitalele din Cehia se zbat să facă rost de capacități de internare, numărul pacienților Covid-19 crescând de trei ori luna aceasta, până la 3.120, de peste șapte ori mai mult decât în vârful atins în primul val al pandemiei.

Această țară cu 10,7 milioane de locuitori a raportat 333 de decese în ultimele șapte zile, totalul urcând la 1.283.

Oficialii din sănătate au avertizat că săptămânile următoare vor dificile, dar spun că sistemul nu va intra în colaps.

Se estimează că, la sfârșitul lunii, vor fi internați aproximativ 5.000 de pacienți cu coronavirus, o cincime dintre ei la terapie intensivă.

Guvernul ceh creează zone de tratament în afara spitalelor și a discutat și cu Germania, țară vecină, despre posibilitatea preluării de pacienți din Cehia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *