Erdogan face apel la un nou mecanism de securitate pentru o pace permanentă între Israel și Hamas

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că o cale spre o pace permanentă în Gaza trebuie să fie făcută între Israel și Hamas, susținând că este nevoie de „stabilirea unui nou mecanism de securitate în cooperare cu actorii din regiune”, potrivit presei de stat turce Anadolu.

Erdogan, la mitingul pro PalestinaFoto: Yasin AKGUL / AFP / Profimedia

„Am declarat că securitatea nu poate fi obținută prin împușcarea și aruncarea mai multor bombe asupra Gaza; vărsând mai mult sânge, ucigând mai mulți copii și distrugând mai multe spitale, școli, moschei, biserici și piețe”, a declarat Erdogan, potrivit Anadolu. „Credem că Israelul, care pare să-și fi pierdut complet starea de spirit și acționează ca o organizație, trebuie oprit cât mai curând posibil”.

El a precizat că, dacă un astfel de mecanism de securitate va fi stabilit, „Turcia este pregătită să își asume responsabilitatea”, potrivit Anadolu.

Principala prioritate a țării, a adăugat el, este „prevenirea masacrului, care se află în a 25-a zi”.

„Scopul nostru este să scoatem regiunea noastră din acest vârtej în care a fost târâtă”, a spus el.

„Administrația israeliană, susținută de sprijinul necondiționat al Europei și Americii, comite crime împotriva umanității sub ochii întregii lumi de exact 25 de zile”, a declarat Erdogan.

_____

spot_imgspot_img