Erdogan spune că încearcă în continuare să joace un rol de mediator între Kiev şi Moscova

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat joi dorinţa de a media o pace „corectă” între Ucraina şi Rusia, relatează agențiile de presă Reuters și Agerpres.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

„Am adus părţile împreună în Turcia cu mai multe ocazii. Putem face asta din nou şi deschide uşa către pace prin gestionarea unui proces concentrat pe soluţii, fără influenţe externe. În întâlnirile noastre atât cu preşedintele (rus Vladimir) Putin, cât şi cu preşedintele (ucrainean Volodimir) Zelenski ne continuăm eforturile în acest scop”, a spus Erdogan, la întoarcerea dintr-o vizită în Egipt.

Pe de altă parte, Erdogan a afirmat că punctele de vedere ale Turciei şi SUA sunt convergente în tot mai multe dosare.

El a evidenţiat tendinţa pozitivă a relaţiilor dintre Ankara şi Washington după avansarea contractului de achiziţionare a unor avioane militare americane F-16 de către Turcia.

„Numărul chestiunilor despre care gândim asemănător sau suntem de acord cu Statele Unite este în creştere. Nu există nicio tendinţă negativă în prezent. Dimpotrivă, există o evoluţie pozitivă”, a spus preşedintele turc după ce a fost întrebat despre aprobarea aderării Suediei la NATO de către Turcia şi progresele în contractul de cumpărare de avioane F-16.

____

spot_imgspot_img