Este implantul dentar potrivit pentru tine?

un dentist Bucuresti

Un implant dentar este o radacina artificiala plasata in osul maxilarului de catre un dentist Bucuresti pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Implantul face deci posibil sa se raspunda eficient la pierderea unui dinte sau a unui grup de dinti, prin inlocuirea acestora cu dinti falsi alcatuiti dintr-un implant, un bont de implant si o proteza pe un implant.

Cine foloseste implanturi?

Rata de succes a implanturilor dentare este foarte mare (>95% in medie) si oricine le poate folosi in functie de fezabilitate (medicala si financiara).

Daca tratamentele in implantologie fac posibila recuperarea unei dentitii total fixe si estetice, pretul acestora ramane adesea un obstacol.

Cum este plasat implantul?

Plasarea unui implant este o procedura obisnuita, care are loc conform unui protocol standard in doua faze distantate la cateva luni pentru a permite vindecarea.

  • Faza 1: Interventie chirurgicala

Implantul este ingropat in gingie pentru a actiona ca o radacina care va sustine viitorul dinte fals.

  • Faza intermediara: Osteo-integrare

Aceasta este perioada de odihna si de vindecare, care permite osului sa se reconstruiasca in jurul locului implantului.

  • Faza 2: Functionarea si plasarea protezei

Odata ce vindecarea este completa, dintele fals poate fi plasat (proteza pe implant), datorita unui pilon de implant, care face legatura intre implant si coroana.

Limitele plasarii implantului dentar

Plasarea necesita o calitate si densitate osoasa suficienta pentru a primi implantul. Cand nu este cazul, sunt posibile interventii chirurgicale suplimentare pentru a consolida locul. Chirurgul stomatologic efectueaza apoi o umplutura osoasa sau un lifting sinusal.

Cand osul este inca insuficient in ciuda interventiilor complementare, exista doua variante: fie sa treci printr-un protocol alternativ de punere in aplicare a implanturilor dentare, fie sa schimbi solutia si sa optezi pentru o alta reabilitare.

Lifting sinusal si implant dentar

Liftarea sinusurilor, numita si ridicarea planseului sinusal, este o operatie chirurgicala complementara cu plasarea implantului dentar.

Aceasta interventie poate fi necesara atunci cand umplerea osoasa este insuficienta.

Pretul liftingului de sinus este in plus iar timpul de tratament poate fi prelungit cu 6 luni in mod corespunzator.

Cat de mult poti economisi la implanturile mele?

Pretul implantului dentar variaza in functie de marca, stomatologul care il plaseaza si mediul de ingrijire. Cu toate acestea, costul implanturilor dentare ramane un obstacol pentru multi.

Chirurgii stomatologi taxeaza mai mult pentru implanturile dentare pentru a compensa pierderea castigurilor din alte ingrijiri, considerate mai putin profitabile de profesie. In plus, ingrijirea de implantologie este foarte slab rambursata de asigurarile sociale si mutuale de asigurari. Rezultat: costul implantului dentar este adesea suportat integral de pacient.

Tehnica implanturilor dentare este astazi extrem de bine documentata si constituie o adevarata revolutie a chirurgiei dentare. Implantarea dentara ofera solutii stomatologice unice, inclusiv tratamente dentare.

Daca ai nevoie de un dentist Bucuresti apeleaza cu incredere la cabinetul stomatologic Dental Privilege. Programeaza-te chiar acum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *