Tarifele de roaming cu Republica Moldova ar putea fi eliminate. USR PLUS: Este nevoie de voință politică

Reprezentanții USR-PLUS sunt de părere că ”ultimii ani au dus la o intensificare a legăturilor directe dintre România și Republica Moldova”. Aceștia mai spun că în Republica Moldova circa 274.000 de cetățeni români își au domiciliul.

Având în vedere numărul mare de români care locuiesc în Republica Moldova, dar și din cauză că România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, numărul apelurilor telefonice între cetățenii celor două țări a crescut considerabil.

În acest context, reprezentanții USR-PLUS spun că tarifele de roaming ”pot fi considerate exorbitante, nedrepte şi chiar discriminatorii”.

”Eliminarea tarifelor de roaming poate deveni o realitate”

Având în vedere cele spuse de reprezentanții USR-PLUS, deputatul de Diaspora Iulian Lorincz a adresat o întrebare Guvernului României pentru a afla dacă acest subiect se află pe agenda discuțiilor bilaterale dintre București și Chișinău.

Mai mult decât atât, deputatul a dorit să afle dacă acest subiect se află pe lista următoarei ședințe comune cu Guvernul Republicii Moldova.

El spune că la următoarea ședință comună între guvernele celor două țări, eliminarea tarifelor de roaming poate deveni o realitate. Deputatul USR-PLUS a subliniat că acest lucru se poate realiza prin voință politică din partea decidenților și de ancorare în realitate din partea operatorilor de telefonie mobilă din România și din Republica Moldova.

„România a rămas, în cea mai mare parte, fără tarife de roaming cu Uniunea Europeană, iar includerea Republicii Moldova în rândul ţărilor unde se va putea vorbi fără a fi suprataxat este o idee de proiect bilateral strategic esenţial de interconectare informaţională şi comunicaţională cu România. La următoarea şedinţă comună între guvernele de la Chişinău şi Bucureşti, eliminarea tarifelor de roaming poate deveni o realitate. Pentru a duce la bun sfârşit această iniţiativă, nu este nevoie decât de voinţă politică din partea decidenţilor şi de ancorare în realitate din partea operatorilor de telefonie mobilă din România şi Republica Moldova”, a susţinut deputatul USR PLUS Iulian Lorincz.

Sursă foto: Dreamstime