Care sunt etapele pentru constructia unui bloc de locuinte?

Constructia unui bloc de locuinte este extrem de complexa, motiv pentru care intregul proces, de la alegerea lotului de teren unde se va face constructia pana la ridicare si realizarea finisajelor, trebuie sa beneficieze de o maxima atentie.

Cel mai adesea, cei care achizitioneaza apartamente le achizitioneaza gata construite. In ultima perioada insa, constructorii au inceput sa vanda apartamentele inca din stadiul de proiect, in asa fel incat beneficiarii sa poata fi martori la fiecare proces in parte.

Conform celor de la Canova, unul dintre cei mai prolifici constructori de blocuri de locuinte din Timisoara, fiecare etapa a constructiei poate fi decisiva pentru confortul resimtit ulterior de cei care o exploateaza.

Care sunt principalele etape din constructia unui bloc?

  1. Alegerea lotului de teren. Terenul perfect este cel care bifeaza o serie de cerinte: este cat mai aproape de transport in comun si utilitati, este liber de sarcini, nu este subiectul dezvoltarii unor proiecte publice, analiza geodezica permite construirea in siguranta, etc.
  2. Proiectarea. Daca totul este in regula cu terenul, urmatoarea faza este cea de proiectare. Pentru proiectare este nevoie de o expertize topografice si geologice si de un plan privind organizarea spatiilor. Spatiile din cladire trebuie sa fie luminoase, sa fie bine izolate termic si sa asigure ventilatia necesara. Tot in proiectare trebuie sa se tina cont si de riscurile seismice sau de diverse particularitati ale zonei;
  3. Pregatirea terenului pentru constructie. Este etapa in care se fac terasamentului, se ingradeste terenul, se demoleaza cladirile existente, se realizeaza drumurile temporare si se instaleaza containerele care vor deservi drept depozite, birou,e tc. Tot in aceasta etapa se toarna si fundatia constructiei;
  4. Constructia propriuzisa. Este pasul in care se ridica blocul, conform proiectului. In aceasta etapa se realizeaza toate lucrarile de instalatii, se realizeaza izolatia fonica, se instaleaza ferestrele si toate celelalte elemente constructive necesare pentru o exploatare eficienta.

Acesti pasi sunt urmati de o serie de pasi birocratici, cum ar fi obtinerea tuturor actgelor necesare pentru cladire si vanzarea apartamentelor. Din pacate, desi par pasi simpli si desi intregul domeniu al constructiilor este foarte minutios reglementat, adeseori apar erori care conduc la disconfort in exploatarea cladirii. Tocmai de aceea, recomandarea de baza pentru cei care doresc sa achizitioneze un apartament intr-un blog nou este aceea de a se asigura ca acesta este construit de un constructor serios si ca toate actele sunt in regula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *