Euro 2020 a ajuns la punctul culminant! Anglia se află la prima finală europeană din istorie. Se va lupta pentru 10 milioane de euro – Capital

Euro 2020 a ajuns la punctul culminant! Anglia se află la prima finală europeană din istorie. Se va lupta pentru 10 milioane de euro

După un total de 51 de merciuri, pe parcursul a 30 de zile, a mai rămas un singur meci. Astfel, marea finală va fi între Anglia şi Italia. Până în momentul de față, Italia a strâns 24 de milioane de euro pentru parcursul ei la turneul final.

Simultan, Anglia a adunat 23.250.000 de euro. Diferența respectivă provine de la parcursul celor două formaţii, în grupe. Squadra azzurra  a acumulat un punctaj maxim, în timp ce naţionala Albionului a înregistrat două victorii şi un egal.

Echipa învinsă va primi 7 milioana de euro

Mult așteptata finală de duminică pune la bătaie suma de 10 milioane de euro pentru campioana Euro 2020. Totuși, echipa învinsă va primi 7 milioane. Amintim că Anglia va juca, în premieră, într-o finală europeană.

Performanța respectivă a fost atinsă după victoria ei cu numărul 37 în turneele finale de Euro. Până la această ediţie, naţionala Albionului avea un loc 3, la Euro 1968, pe lângă o apariţie în semifinale, la Euro 1996, competiție pe care a găzduit-o.

De asemenea, Italia a trecut pe locul doi, în clasamentul echipelor naţionale cu cele mai multe apariţii în finala Campionatelor Europene. Squadra azzurra se află după Germania, dar la egalitate cu Spania şi URSS. Cele trei echipe de pe locul doi au câte patru finale de Euro.

Doar Spania are însă un bilanţ pozitiv, cu trei victorii și o înfrângere. URSS a câştigat o finală şi a pierdut trei, în timp ce Italia are, în momentul de față, un singur titlu continental, câștigat în 1968 la turneul pe care l-a găzduit. Mai apoi, italienii au fost învinşi în finalele din 2000 de Franţa şi în 2012 de Spania.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *