spot_img

Europol: 382 de arestări de traficanți în Balcani

Date:

Europol a anunțat vineri arestarea a 382 de persoane la sfârșitul lunii octombrie, în cadrul unei vaste operațiuni internaționale care a mobilizat poliția din 28 de țări împotriva traficanților care operează în principal în Balcani și în Europa de Sud-Est, potrivit AFP.

EuropolFoto: Captura video – consilium.europa.eu

159 de arestări au avut legătură cu traficul de migranți, 112 cu traficul de droguri, 38 cu traficul de arme de foc și două cu traficul de persoane, a precizat biroul european de poliție, care a coordonat operațiunea împreună cu Spania.

Aproape 2.500 de intrări ilegale în UE au fost detectate și 106 arme de foc au fost confiscate, a adăugat Europol într-un comunicat.

Pe ruta balcanică, un important nod logistic, mii de camioane intră în UE cu diverse mărfuri, inclusiv alimente și materiale de construcții.

Regiunea este folosită pe scară largă pentru contrabanda și traficul de ființe umane, arme de foc și droguri în UE, a declarat Europol.

Traficanții „se aprovizionează cu arme în principal din țările din Balcanii de Vest, unde resursele umane specializate în arme de foc sunt disponibile pe scară largă”, a adăugat acesta.

Armele sunt adesea introduse ilegal în aceste transporturi și ascunse în vehicule, ca și drogurile, și transportate în UE, în special în Belgia, Franța, Germania, Spania și Țările de Jos.

„Traficul de droguri și comerțul ilegal cu arme sunt strâns legate, în special în legătură cu rețelele de trafic de cocaină”, a explicat Europol.

Rețelele criminale pot face schimb de arme pentru droguri și le pot folosi pentru a obține și a menține controlul asupra unei piețe „lucrative”.

Zeci de mii de vehicule și persoane au fost verificate de către agențiile de aplicare a legii între 26 și 29 octombrie în cadrul acestei operațiuni de amploare. Au fost percheziționate aproape 1.000 de spații și au fost verificate peste 2.000 de colete.

Au fost confiscate 304 kg de heroină, 147 kg de canabis, 5.402 plante de marijuana și 1,3 kg de cocaină.

Alte țări europene au furnizat informații și au luat măsuri la nivel național. În total, aproape 16.000 de ofițeri au fost implicați în acțiuni pe teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related