Eva Kaili, implicată în Qatargate, își va relua funcția de Parlamentul European, după ce a fost eliberată de sub control judiciar – avocat

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Eurodeputata greacă Eva Kaili, implicată în vastul scandal de corupţie „Qatargate” din Parlamentul European, plănuiește să-și reia atribuțiile săptămâna viitoare, în urma autorizației primite pentru a-și scoate brațara electronică joi, a declarat vineri avocatul ei, relatează AFP.

Eva KailiFoto: Vidal-EUC-ROPI / PA Images / Profimedia

„Săptămâna viitoare, va fi în Parlamentul European pentru a-și îndeplini atribuțiile”, a declarat avocatul grec al Evei Kaili, Michalis Dimitrakopoulos, pentru postul de televiziune grecesc Skai.

Ea va cere, de asemenea, parlamentului să stabilească dacă supravegherea, arestarea și timpul petrecut în închisoare i-au încălcat drepturile ca europarlamentar, a adăugat Michalis Dimitrakopoulos.

Justiția belgiană a autorizat-o joi pe fosta jurnalistă în vârstă de 44 de ani să-și scoată brățara electronică și a eliberat-o din arest la domiciliu în așteptarea judecății sale pentru corupție.

Fostă vedetă în ascensiune în Parlamentul European, Eva Kaili a fost destituită din funcția de vicepreședinte și exclusă din grupul său parlamentar al Socialiştilor şi Democraţilor (S&D).

Eva Kaili, reținută în decembrie anul trecut, în urma unui val de percheziţii, a fost eliberată din închisoare la jumătatea lunii aprilie, însă a fost plasată sub arest la domiciliu şi obligată să poarte o braţără electronică.

Kaili neagă toate acuzațiile.

Alți doi suspecți în acest caz de presupusă corupție în cadrul Parlamentului European au beneficiat deja în această lună de ridicarea acestei măsuri de supraveghere la domiciliu.

Este vorba de europarlamentarul belgian Marc Tarabella, care la fel ca Eva Kaili își proclamă nevinovăția, și Francesco Giorgi, însoțitorul alesului grec și fost asistent parlamentar al lui Pier Antonio Panzeri.

Acesta din urmă, un fost europarlamentar italian (2004-2019), care este figura centrală în dosar, este obligat încă să poarte o brățară electronică, una dintre metodele de detenție preventivă din Belgia.

În acest caz de presupusă corupție în beneficiul Qatarului și Marocului, au fost acuzați cel puțin șase suspecți, acuzați în special de participare la o organizație criminală și spălare de bani.

Scandalul a izbucnit în decembrie când anchetatorii belgieni au confiscat în timpul perchezițiilor de la Bruxelles – în special la locuințele lui Kaili și Panzeri – aproximativ 1,5 milioane de euro în valize sau genți.

spot_imgspot_img