Explozie la o fabrică din Rusia: Cel puțin 12 persoane sunt date dispărute, potrivit autorităților

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cel puțin douăsprezece persoane sunt în continuare date dispărute în urma unei explozii la o fabrică din Serguiev Possad, la nord-est de Moscova, a anunțat Comitetul de anchetă rus însărcinat cu acest caz, citat de AFP.

Măsuri de securitate la MoscovaFoto: Kirill Kallinikov / Sputnik / Profimedia

Un raport anterior anunța că nouă persoane erau date dispărute.

„12 persoane sunt considerate dispărute”, a anunțat filiala regională a Comitetului rus de anchetă într-un comunicat publicat pe Telegram.

O femeie a murit la spital, iar 15 dintre cele 80 de persoane care au cerut ajutor medical se află în spital, potrivit ultimului raport al Ministerului Sănătății.

Miercuri, o explozie puternică a avut loc într-un depozit de „articole pirotehnice” din Serguiev Possad, la aproximativ cincizeci de kilometri de Moscova, provocând un incendiu și spărgând geamurile mai multor clădiri învecinate.

„Operațiunile de căutare și salvare continuă”, a declarat joi administrația regională.

În total, 400 de persoane sunt „implicate” în căutări, a precizat Ministerul pentru Situații de Urgență pe Telegram.

Acesta a publicat imagini ale clădirii distruse care arată cărămizi sparte, excavatoare în acțiune și salvatori cu cască, unii însoțiți de câini de detecție.

„Anchetatorii au percheziționat sediul firmei Piro-Ross, întrucât incendiul a izbucnit în depozitul (acesteia)”, a precizat Comisia de anchetă.

„Treizeci și patru de persoane au fost interogate în calitate de martori”, iar directorul tehnic al companiei a fost arestat „în calitate de suspect”, a adăugat organul de anchetă.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, declarase miercuri că anchetatorii exclud posibilitatea unui atac cu drone, deși capitala rusă și regiunea sa sunt vizate în mod regulat de astfel de operațiuni atribuite Ucrainei.

spot_imgspot_img