Explozie la un hotel din Havana: Decesul unui rănit, bilanţul urcă la 46 de morţi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un bărbat grav rănit în explozia accidentală care a aruncat în aer un hotel de lux din centrul Havanei la 6 mai a murit din cauza rănilor sale, ridicând bilanţul morţilor la 46, a anunţat vineri Ministerul cubanez al Sănătăţii, scrie AFP.

O explozie puternică a distrus parţial hotelul de 5 stele Saratoga din centrul HavaneiFoto: Adalberto Roque / AFP / Profimedia Images

Această nouă deces survine în momentul în care ţara a început vineri în zori un doliu naţional care se va încheia sâmbătă la miezul nopţii. Vineri este programată o veghe de noapte în faţa Hotelului Saratoga.

Bilanţul accidentului este de 46 de morţi, printre care patru copii, o femeie însărcinată şi o turistă spaniolă de 29 de ani.

Joi, pompierii au anunţat descoperirea cadavrului ultimei persoane dispărute în dărâmăturile hotelului având mai multe etaje au fost distruse de o explozie în momentul în care o cisternă îl alimenta cu gaz.

Nouă adulţi, trei în stare gravă, şi patru copii, dintre care doi sunt şi ei în stare gravă, se află în continuare în spital. Alte 40 de persoane rănite mai puţin grav s-au putut întoarce la casele lor.

Hotelul Saratoga este cunoscut pentru că a găzduit mai multe celebrităţi în ultimii ani, printre care Mick Jagger, Beyoncé şi Madonna.

Construită în 1880 pentru a găzdui magazine, clădirea a fost transformată în hotel în 1933. Ea a fost renovată pentru a fi transformată într-un hotel de lux în 2005, mai scrie AFP.

spot_imgspot_img