Fake News, propagat pe TikTok: iepurașii și ouăle de Paște ascund bani în interior. Lidl și Heidi fac apel la cumpărători să nu mai distrugă produsele în căutare de bani

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Iepurașii și ouăle de ciocolată de Paște ascund în interior sume de bani, astfel susțin mai multe persoane pe TikTok alături de filmări cu aceste produse, fără a prezenta dovada din interior, care s-au viralizat rapid pe rețeaua socială.

Iepurașii de Paște, despre care utilizatorii de TikTok afirmau că au bani în interiorFoto: IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Desigur, dulciurile nu conțineau bani, dar mai mulți clienți au spart produsele în căutarea banilor, motiv pentru care lanțul de magazine Lidl și producătorul de dulciuri Heidi au ieșit cu mesajul publice în care reiterează că produsele conțin doar ciocolată.

„Ia uitați iepurași care au înnebunit internetul, iepurașii care au cadouri în ei: bănuți. Este plin peste tot”, spune o utilizatoare a rețelei de socializare. Deși filmează produsele pe rafturile magazinului, ea nu prezintă dovada prezenței banilor.

„Iepurașii de ciocolată de la Lindt au în interior premii bănești”, este mesajul cu care o altă utilizatoare de TikTok atrage utilizatorii să-i urmăresc clipul video. Acesta se încheie, însă, înainte ca ea să prezinte vreo dovadă a prezenței banilor.

Aceste mesaje s-au viralizat rapid în mediul online, iar companiile au ieșit public să infirme.

„Nu mai spargeți iepurașii de ciocolată, înăuntru este chiar ciocolată însăși”, este mesajul afișat într-un magazin Lidl la raionul cu iepurași de Paște. Mesajul a fost distribuit pe pagina de Instagram a lanțului comercial, la final de martie.

Heidi Chocolate, companie producătoare de dulciuri, a publicat, de asemenea, miercuri, un mesaj pe Facebook în care cere clienților magazinelor să nu mai spargă produsele în căutare de bani.

„Am văzut la rândul nostru clipurile de pe Tik Tok, referitoare la existența banilor în figurine de Paște. Însă vă asigurăm că produsele HEIDI tematice conțin doar meșteșugul ciocolatierilor HEIDI, care decorează aceste produse manual, ou cu ou, iepuraș cu iepuraș. Nu se află nimic înăuntru. Să nu stricăm bucuria oamenilor care le vor lua acasă pentru masa de Paște”, transmite Heidi, alături de o imagine cu figurine sparte de cei care doreau să verifice dacă sunt bani.

spot_imgspot_img