Fațete dentare și restaurare la clinica stomatologică București Colțea

Ce trebuie făcut dacă dinții își pierd aspectul estetic, încep să formeze carii sau să se întunece? La clinica stomatologică București poți rezolva rapid această problemă, solicitând o restaurare competentă a formei și culorii dinților folosind materiale de umplere sau fațete. Prin restaurare, dinților li se dau o formă anatomică estetică, culoare, dar în același timp funcțiile acestora sunt păstrate. Această procedură permite corectarea formei și dimensiunii părții coronare a dintelui, eliminarea golurilor dintre dinți, corectarea culorii smalțului și chiar obținerea unui zâmbet hollywoodian. Principalele indicații pentru restaurarea dentară estetică sunt: carie, hipoplazie (subdezvoltare) a smalțului, fisuri și așchii de smalț, curbura și alte defecte ale dinților, smalț închis, a cărui culoare nu poate fi corectată prin albire, goluri între dinți, vizibilitatea marginii dintre materialul de umplere și dinte.

Restaurare cu compozit estetic

Metoda artistică de restaurare se numește restaurarea dinților cu materiale de umplere. Această metodă permite redarea rapidă și nedureroasă a aspectului estetic a zâmbetului. Cavitatea dentară este umplută cu o soluție specială de umplere care înlocuiește fragmentul lipsă. Restaurarea în acest caz se efectuează în mai multe etape. Mai întâi se face o verificare a dinților. Înainte de a elimina imperfecțiunile estetice, medicul pregătește cavitatea bucală pentru restaurare. Medicul dentist prelucrează dinții cu pastă de lustruit, selectează materialul de umplere și, dacă este necesar, vindecă toate leziunile carioase. Pentru confortul procedurii, medicul injectează pacientului un medicament anestezic și urmează sigilarea. Un material compozit este aplicat pe suprafețele rămase ale dinților, ceea ce le restabilește structura și forma. Acest material fuzionează cu dintele datorită retenției fizice. Compozitul corespunde densității dintelui, ceea ce este foarte important pentru distribuția presiunii de mestecat. Umpluturile compozite nu macină țesuturile dinților antagonizatori sub sarcină. Când o parte a restaurării este întreruptă, nu este nevoie să se restaureze întreaga structură – partea pierdută a umpluturii este restaurată în aproximativ o oră.

Restaurarea dinților cu fațete dentare

Dacă este imposibil să se refacă dinții cu material de umplutură, pacientului i se prescrie refacerea cu fațete, onlay-uri speciale din ceramică, dioxid de zirconiu sau porțelan, care fac dinții albi fără cusur, și chiar protejează de influențele externe. Fațetele dentare nu se disting de proprii dinți. Onlay-urile sunt supuse caracteristicilor anatomice ale smalțului.

Rezistența la stimuli externi. Fațetele tolerează perfect schimbările bruște de temperatură și sarcinile semnificative. Când porți fațete dentare, petele întunecate nu mai apar pe dinți, chiar dacă obișnuiești să consumi adesea ceai, cafea, vin și alte produse colorante.

Viteză mare de restaurare. Instalarea fațetelor necesită doar câteva vizite la medicul dentist, iar pacientul nu trebuie să poarte structuri complexe mult timp pentru a corecta defectele dentare. Pentru instalarea fațetelor, se efectuează o pilire minimă a dinților, care afectează doar stratul superficial al smalțului. Dinții fațetați devin albi și au o formă impecabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *