Festivalul de Ritm Dob-Ban, Miercurea Ciuc. Câteva secrete de culise despre a 13-a ediție

Ediţia din anul acesta a Festivalului de Ritm Dob-Ban are ca invitați, artişti renumiţi, ca: Jimmy Keegan (Santana, Spock’s Beard) din America, Baard Kolstad (Leprous, Rendezvous Point, DJ&DRUMS) din Norvegia, un duo special: Mehdi Aminian din Iran şi Nadishana din Siberia, formația în plină ascensiune JazzyBIT şi mulţi alţii.

Pentru prima dată se urcă pe aceeași scenă doi dintre cei mai energici toboșari la Miercurea Ciuc: Baard Kolstad și Jimmy Keegan. – Baard Kolstad la cei 27 de ani ai săi, este un fenomen la tobe, adunând milioane de vizualizări la Youtube cu performanțele lui supraomenești, ca muzician de stradă. E o plăcere să privești și să asculți stilul lui creativ, unic în domeniul celui mai nou val de rock progresiv. 

Un talent aparte, un muzician și un om excelent se întoarce la Miercurea-Ciuc! Incredibilul concert al lui Jimmy Keegan, tobarul lui Santana, din 2013, la festivalul nostru a avut o reuşită fără pereche, încât putem declara cu mâna pe inimă, că s-a format o legătură specială între el și oamenii, locurile din Ţinutul Secuiesc.

Festivalul DobBan ghidează spectatorii în lumea ritmului muzicii jazz, world music, fusion şi rock progresiv, având ca element de bază tobele şi instrumentele de percuţie.

În afara concertelor, care oferă experiențe de neegalat, vor avea loc şi cursuri, prezentări, activități pentru copii și o varietate largă de alte programe interesante. Astfel atât copiii, cât și adulții pot obține o perspectivă nouă despre lumea magică a instrumentelor de percuție câștigând o viziune mai clară asupra lumii magice a artiştilor percutioniști.

Organizatorii așteaptă iubitorii de muzică la Festivalul internațional de ritm și percuție Dob-Ban, a 13-a ediție pe 3 august, sâmbătă, în curtea Castelului Mikó din Miercurea-Ciuc.

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *