Finanțele dau asigurări că restanțele salariale ale bugetarilor vor fi achitate luni / Vineri, o parte dintre ei rămăseseră cu salariile neîncasate

Ministerul Finanțelor dă asigurări că luni vor fi achitate restanțele salariale care nu au intrat vineri pe caruri, acuzând ”disfuncționalitați ale sistemelor informatice partajate” care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, a anunțat MFP într-un comunicat transmis sâmbătă HotNews.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

„Precizăm că 60% din obligațiile de plată au fost realizate la timp, iar restul operațiunilor de transfer se vor realiza luni, 16 mai 2022. În toate cazurile este vorba de termene de plată scadente în zilele de 14 și 15 mai a.c. „Dăm asigurări tuturor celor afectați că depunem toate eforturile pentru ca astfel de disfuncționalități tehnice să nu se mai repete”, mai arată comunicatul.

Reamintim că vineri, o parte din salariaților din sectorul public nu le intraseră banii de salariu pe card, grupurile de discuții de pe Whatsapp și Facebook inflamându-se din cauza incapacității Ministerului de Finanțe de a gestiona o problemă a cărei responsabilitate directă îi revine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *