Florin Cîţu nu glumeşte! Avertisment pentru miniştri. E nevoie de reorganizare – Capital

Florin Cîţu nu mai stă la discuţii. Şeful de la Palatul Victoria a transmis un avertisment clar miniştrilor din Executiv. Le-a recomandat acestora să vină cu o reorganizare a fiecărui minister, însă până acum nu a primit niciun astfel de plan.

Cîţu, avertisment pentru miniştri

Cîțu a spus că această recomandare se va transforma în solicitare a premierului, iar miniștrii vor trebui să execute. ”Am cerut miniștrilor să facă reforme în propria ogradă. Este mai greu, știu asta, pentru că am făcut anul trecut în Ministerul Finanțelor.

Eu am reușit anul trecut să reduc numărul de directori. Mi s-a spus că va fi dezastru, că nu va fi bine, dar uite că Ministerul funcționează foarte bine, avem încasări mai mari la buget.

De aceea îi încurajez pe miniștrii să facă această reorganizare a ministerelor. Acum îi încurajez, dar în curând le voi solicita direct. Deocamdată nu am primit niciun astfel de plan de reformă și reorganizare”, a spus Florin Cîțu, în direct la Radio Guerilla.

De asemenea, premierul Florin Cîțu a spus că a cerut o reformă și o reorganizare a companiilor de stat, iar asta nu se întâmplă, de aceea miniștrii nu vor primi bani la rectificarea bugetară pentru a acoperi cheltuielile.

Demiteri în rândul bugetarilor

Nici bugetarii nu au fost uitaţi de premierul României, Florin Cîțu. Acesta susține că bugetarii trebuie să fie mai performanți în activitățile pe care le au. El spune că procentul din PIB alocat salariilor o să fie în scădere în următoarea perioadă.

„O să vă spun că va scădea ca procent din PIB până în 2024. În fiecare an scad. Dinamica PIB-ului o să fie mai mare. Vrem de la aparatul public să fie performant. Nu mai vreau ca românii să se gândească cu groază că trebuie să mai plătească o taxă”, a spus Florin Cîțu, la Radio Guerrilla.

Declarațiile premierului vin în contextul în care un număr tot mai mare de români se angajează la stat, tocmai pentru că salariile au ajuns mai bune ca la privat. 4.000 de bugetari au apărut în plus în decembrie 2020. Numărul bugetarilor a ajuns la 1,25 de milioane.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *