Florin Cîțu: Nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați” / Vom respecta deciziile de la nivelul UE privind certificatul verde – Companii

​Guvernul nu are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării, a scris premierul Florin Cîțu pe contul său de Facebook. Acesta a precizat că nu se are în vedere nici limitarea călătoriilor prin țară a celor nevaccinați, însă vor fi respectate deciziile la nivelul UE privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Aceste afirmații au fost făcute după întâlnirea cu reprezentanții HoReCa.

“Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene”, a scris Florin Cîțu.

Acesta a precizat că vor continua consultările cu reprezentanții operatorilor din domeniu atât la nivelul comitetului interministerial care are rolul să pregătească revenirea la normalitate începând cu 1 iunie 2021, cât și în ceea ce privește aplicarea măsurilor de sprijin destinate operatorilor HORECA afectați de pandemie, prelungirea unora dintre ele sau, după caz, introducerea unor măsuri noi.

“Vrem să găsim împreună soluții pentru a redeschide, în condiții de siguranță sanitară, industria ospitalității și toți românii să aibă acces la aceste servicii, să-și poată petrece concediul în țară”, a spus premierul.

Potrivit acestuia, vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare rămân soluțiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector după 1 iunie.

Angajații din industria HoReCa care doresc să se vaccineze vor putea avea acces mai facil la vaccinul anti-COVID, a declarat marți Dragoș Petrescu, reprezentantul Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), la finalul unei întâlniri cu premierul Florin Cîțu. Acesta a precizat că angajații din industria HoReCa vor avea prioritate la vaccinare. Pe lângă vaccinare, este luată în calcul testarea pe costurile operatorilor. O altă concluzie în urma întâlnirii este că în România nu va exista o limitare a călătoriilor interne bazată pe certificatul verde digital care urmează să fie aprobat de Uniunea Europeană în data de 14 mai.

Citește și
Concluzii după întâlnirea patronatelor cu premierul: Angajații din industria HoReCa vor avea prioritate la vaccinare / Operatorii vor suporta cheltuielile cu testarea clienților / Călătoriile interne nu vor fi limitate de certificatul verde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *