Florin Cîțu și cele 25 de măsuri în 24 de ore. Orban spune să începem să cronometrăm de acum, dar ministrul a făcut câteva precizări – Finante & Banci

Pe internet rămâne totul. Pe data de 7 ianuarie, anul acesta, actualul ministru de Finanțe, Florin Cîțu, publica pe Facebook un set de 25 de măsuri pe care „guvernarea liberală condusă de PNL trebuie să le adopte în primele 24 de ore”, pe care le-am pus mai jos. Au trecut mai mult de 24 de ore, așa că l-am întrebat pe ministru cât a apucat să facă până acum.

„Era vorba de o guvernare liberală cu majoritate parlamentară. Suntem guvernare liberală cu minoritate parlamentară. Să știți că unele dintre acele măsuri vor fi implementate. Este vorba despre eliminarea supraimpozitării cotractelor part-time și așa mai departe. Deja am cerut impactul bugetar pe o serie de măsuri care sunt acolo. Veți vedea că se vor face”, a spus Cîțu, prezent la ceremonia de preluare a mandatului, unde se afla și premierul Ludovic Orban.

După ministrul Finanțelor, a intervenit și premierul Ludovic Orban:

„Nu cronometrați începând de la votul de învestire, ci de la instalare. Oricum, fiți convinși că majoritatea măsurilor care vor fi luate, inclusiv dimensionarea aparatului bugetar, nu o vom face pentru că vrem noi să reducem aparatul, ci pentru că e nevoie de o optimizare, eficientizare”, a precizat Orban.

Oricum ar fi, indiferent că măsurile vor fi luate în 24 de ore sau mai târziu cu 1-2 luni, acestea sunt așteptate de mediul de afaceri.

Iată mai jos ce a scris Florin Cîțu pe 7 ianuarie. Doar numerotarea e făcută de noi:

“Masuri pe care guvernarea liberala condusa de PNL trebuie sa le adopte în primele 24 de ore :

1. Demiterea conducerilor tuturor institutiilor de stat care prin puterea statutului lor ar fi trebuit sa nu actioneze politic in economie- de ex. ASF, ANAF, CC, CC, CNSP etc.

2. Inghetarea tuturor programelor de subventii (de la buget) si ajutor de stat pana la finalizarea unei analize care sa arate daca banii cheltuiti de la buget au randament pozitiv in economie.

3. Reducerea taxelor pe forta de munca – forta de munca este suprataxata in guvernarile PSD si PSD +ALDE. Taxarea echitabila a factorilor de productie.

4. Introducerea principiului 85/15 = angajatii din sectorul bugetar nu pot sa reprezinte mai mult de 15% din totalul angajatilor din economie!!!

5. COTA UNICA de IMPOZITARE!

6. Eliminarea supraaccizei combustibil

7. Eliminare suprataxare contracte part time

8. Eliminarea CAS la alte venituri decat salarii

9. Eliminarea taxei pe stalp II

10. Eliminarea TVA defalcat

11. Eliminare suprataxare sector energie

12. Eliminarea restrictiilor care fac imposibila determinarea preturilor de piata, in sectorul energie.

13. Eliminare suprataxare sector comunicatii

14. Eliminare suprataxare sistem financiar-bancar

15. Eliminarea restrictiilor care fac imposibila determinarea preturilor de piata, in sectorul financiar-bancar.

16. Eliminare suprataxare utilitati publice

17. Eliminarea cerintei care impune cresterea capitalului social pentru administratorii pilonului II de pensii

18. Eliminarea impozitului pe dividende.

19. Eliminare impozitare pe cifra de afaceri.

20. Eliminarea conditiilor impuse de ANAF companiilor care cer sa devina platitor de TVA. Companiile devin platitor de TVA IMEDIAT pe baza unei cereri simple.

21. Eliminare taxe, comisioane pentru eliberarea de documente oficiale (inclusiv CI, pasapoarte, carnet de conducere etc) cetatenilor romani in tara si in strainatate.

22. Eliminarea, pentru o perioada de 5 ani, a tuturor restrictiilor la importul de forta de munca calificata si necalificata.

23. Eliminarea restrictiilor la importul de tehnologie din UE, UK si SUA, in special in domeniile sanatate si educatie.

24. Eliminare pensii speciale!!!

25. A venit momentul:

Retrocedarea in maxim 12 luni a proprietatilor – imobile, terenuri, paduri – confiscate de regimul comunist!!! Pentru proprietarii care au peste 65 de ani, retrocedarea se face imediat!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *